269 Vieze tennissokken

Voordat ik Saphiera door omstandigheden in huis kreeg, had ik niets met sneeuwbengalen. Ik viel voor de warmere kleuren van de blacktabby bengaal. Nu dan kijk ik er toch iets anders tegen aan. Het is vooral apart dat buitenstaanders als een blok voor haar vallen. Niet omdat ze zo aanhankelijk is, want dat is ze alleen bij mij. Maar de aanblik van een witte kat met blauwe ogen is blijkbaar onweerstaanbaar voor velen.
Nouja wit…?

Wit met vieze tennissokken aan dan. Toen ik haar fokster laatst vroeg of alle sneeuws zulke sokken aan hebben, begreep ze me eerst niet. We hebben er hartelijk om gelachen want zo had zij het nog niet bekeken. Ja dus. Het hoort bij de sneeuwtjes en al helemaal bij die van mij.

272 Jazzmin

Dit kleine dametje, Jazzmin, hopen wij over een week of 8 in ons huis te mogen verwelkomen!

Ik ben echt blij. Een mink marble notabene. Sinds Saphiertje ben ik toch anders naar die "flauwe" sneeuwtjes gaan kijken. En over Saphiera gesproken, ze heeft echt een vriendinnetje nodig. Zahra is een oudere muts… eh pardon tante aan het worden en is het gedol behoorlijk zat. Ik hoop o.a. op deze manier bij de Zahra de wind een beetje uit haar zeilen te nemen. We zullen zien…

273 Waakpoes 2

Het logje waakhonden is al weer van een jaar of 3 geleden. We hebben er weer 1tje bij:

Alles wat nieuw is, alles wat anders is, daar moet het vrouwtje uitgebreid voor gewaarschuwd worden. Zo ook elke verbouwingsdag als de klusjesman weg is en je de slaapkamer weer uit mag. Eerst even kijken wat er nu weer allemaal niet meer klopt. Al schreeuwend lok je haar mee, je rolt, je doet, je wijst aan net zo lang totdat ze het eindelijk snapt en je vertelt dat het de bedoeling is en alles goed is.

Een paar dagen geleden werd ik voor een zeer ernstig vergrijp behoed:

‘s Avonds hadden we, per uitzondering, beneden een sigaretje gerookt. Ik had geen zin om die avond gelijk te luchten, het was een latertje geworden. ‘s Ochtends toen ik half slapend Jem naar school dirigeerde, vond ik het wel een beetje vies ruiken. Ik zet de puideur op een piepklein kiertje, op slot, en probeer nog een uurtje door te pitten. De hel breekt los voor mijn slaapkamerdeur. Zo kan ik niet slapen natuurlijk. Al zuchtend hijs ik me weer uit bed.

Daar staat Saphiera. Zodra ze me ziet schiet ze naar beneden, al achterom kijkend of ik wel volg. Ze sjeest als een gek naar de puideur, springt ertegenaan, slaat met haar pootje door het ieniemieniekiertje: "Jij gaat lekker slapen en laat ons met een open deur hier beneden? Weet je wel hoe gevaarlijk dat is? Heb je enig idee wat daar allemaal door naar binnen kan komen aan spinnen, kikkers, padden, enge mannen en kinderen?"
Goed goed, ik doe de deur al dicht en… stilte. Opgelucht ploft Saphiera neer. Het is goed. De deur is dicht. Het gevaar is geweken.

274 Valentino

We proudly present…

Valentino de Baracoa

We zijn enorm blij dat onze maandenlange zoektocht dit resultaat heeft gehad. Begin juni gaan we hem ophalen in Madrid!

Thank you so much Victor and Jose!

275 Jazzmin

Jazzmin is ondertussen gearriveerd. Ze is een ieniemienie spring-in-het-veld die hier de boel flink op stelten zet. Ze moet nog behoorlijk in haar lijfje groeien. We zijn heel benieuwd hoe zij zich gaat ontwikkelen. Aan karakter ontbreekt het haar in ieder geval niet. Het is een spinmachientje eerste klas, vol durf en vrolijkheid. Er valt geen fatsoenlijke foto van haar te maken, want ze springt, rent en huppelt constant rond.

Zahra en Saphiera zijn het duidelijk niet met haar aanwezigheid mee eens, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. We wachten rustig af. Voor Zahra en Saphiera om zo ver als op de foto’s hier onder te komen, heeft het dus ruim een jaar geduurd! Met Jazzmin hoop ik binnen een paar dagen de eerste toenaderingen te kunnen zien. Op dit moment is het Zahra die grommend rondloopt. Saphiera die gromt, ook daadwerkelijk naar Jazzmin mept en charges uitvoert.Zahra tegen Saphiera: "Kom maar hier hoor, wij kennen elkaar wel eh? Stil maar."


280 Name Pending

Cattery Ifness krijgt in juli nog een marble meiske. Ik wil bij deze Irene van Batifoleurs hartelijk bedanken voor haar vertrouwen in ons.

Nu nog een naam verzinnen. Suggesties? 2 lettergrepen, niet eindigd op -a-, niet beginnend met -z-, -s- of -j-, geen -a- in de 1e lettergreep.
Waarom? Omdat ik hier al regelmatig: “Zahr… eh Saphie.. eh shoot, wie bedoel ik nou?” roep. Tegen de tijd dat ik er eindelijk uit ben, is de kat in kwestie allang hoog en breed vertrokken.

Edit 7 juni 2010: Haar naam zal worden: Batifoleurs Pixie of Ifness. Oftwel Pixie.

281 Back from Madrid

We hebben een geweldig weekend gehad en als klap op de vuurpijl was Tino nog veel mooier dan we ooit hadden durven hopen. Vlak voor we het vliegtuig in gingen hebben we hem nog even in de baby-verschoonruimte uit de tas gehaald. Even de pootjes strekken, even wat drinken.

282 Herplaatsing Jazzmin

09-06-2010

Bengaal herplaatser aangeboden formulier:

– Geplaatst door: Ilona

– Woonplaats: Omg. Utrecht

– Catterynaam: Ifness

– Website: http://www.ifness.com/bengaal/

– Prijs: n.o.t.k.

– Beschikbaar per d.d.: direct

– Reageren kun je op: cattery@ifness.com

– Url van recente foto’s is: http://www.ifness.com/bengaal/2010.html

– Url van recente filmpjes is: http://www.youtube.com/user/ilojem/videos?view=0&flow=grid

Wat betreft herplaatser:

– Volledige stamboomnaam: LJ Bengals Jazzmin of Ifness

– Volledige stamboomnaam moeder: Akyra van Bakeneko

– Volledige stamboomnaam vader: Ch. Glitterglam Big Surprise

– Geboren d.d.: 09-02-2010

– Geslacht: poes

– Stamboom afgegeven door: Saint Pro Cat

– Verkoop met of zonder contract: met

– Kleur en patroon: seal mink marble

– Karakter: lief, ondernemend, onverschrokken, knuffelig. Geen schootkat.

– Gecastreerd / gesteriliseerd: nog niet

– Onzindelijk gedrag of sproeien: nee, ze is volledig zindelijk.

– Niesziekte, kattenziekte entingen ja, d.d.: 03-05-2010

– Rabiës enting ja / nee d.d.: nee

– Andere entingen ja / nee d.d.: nee

– Chip: ja

– Ontwormd d.d.: 20-05-2010

– Lichamelijke gezondheid: goed

– Medische achtergrond: geen

– Kan bij andere katten: ja

– Kan bij honden: onbekend, vermoedelijk wel

– Kan bij kinderen: ja

– Kan in een flat: ja

– Kan in een (afgezette) tuin: ja

– Reden van herplaatsing:

Dit kleine lieve dondersteentje heb ik gekocht als fokpoesje. Nadat ze hier een week was viel het me op dat ze begon te loensen. Na uitgebreid overleg met haar fokster Leonoor van LJ Bengals en met de dierenarts, hebben we besloten Jazzmin niet als fokpoesje te gebruiken. Helaas heb ik geen plek voor nog een gesteriliseerd huisdier en ben ik genoodzaakt haar te herplaatsen. Ze is nog maar 17 weken (op 9 juni 2010) en heeft nog een lange kittentijd voor haar. Ze heeft absoluut geen last van haar loensende oogje en het ligt ook niet in de verwachting dat dat gaat gebeuren. Jazzmin is een mensgericht kitten dat ook dol is op andere katten.
Als ze wakker is, is ze constant bezig met spelen, rennen en springen. Ze kan als de beste voetballen met pingpongballetjes. Een tv heb je met haar niet meer nodig. 😉

Jazzmin is een sneeuwtje: seal mink marble. Haar donkere kleur zal in de komende 2 jaar nog donkerder worden. Haar oogkleur zal doorkleuren naar groenblauw. Op http://www.ifness.com/bengaal/tekening.html onder -Snow tabby- kun je meer lezen over de diverse sneeuw tabbies.

– Overige opmerkingen of eventuele speciale voorwaarden:

Contractuele sterilisatieplicht. Enige kennis van het ras bengaal heeft de voorkeur.

284 Dag Jazzmin

Zoals jullie hebben kunnen lezen, merkte ik nadat Jazzmin hier een ruime week was, dat ze ging loensen. Na het aangekeken te hebben, contact met Leonoor en de dierenarts, besloten we in goed overleg dat we Jazzmin helaas niet voor de fok zouden gebruiken. Jazzmin is gisteren, na 6 weken hier de boel op stelten gezet te hebben, definitief verhuisd naar een geweldig huis. Terwijl Tim reed, heb ik haar op schoot naar Kim en Jeff gebracht. Op schoot in de auto vond ze prachtig en ze bleef spinnend rustig tegen me aan zitten.

Dag lieverd, ik vind je een geweldig kitten en hoop dat je het net zo naar je zin gaat krijgen als hier. Ik denk dat geen probleem gaat worden!

286 Zomaar een zondag

Zahra: “Joh, doe even gewoon, waarom ben je nou zo belachelijk aan de ruim? Geef mij nou gewoon even eten, dan is alles weer ok. Zie je dan niet dat ik hier bijna verhonger? Moeten die bakken ook, die zijn toch nog helemaal niet zo vies? Wat??? Saphiera krijgt hart in de ochtend? En waarom ruik ik Feliway? Ga je me nu een beetje paaien met snoepjes? Je denkt toch niet dat ik daar in trap? Gaat die ene bench dicht? Sjonge Saphiera, doe jij ook eens even normaal voor zover je daartoe in staat bent. Dat zenuwachtige gedrentel van jou, daar wordt niemand vrolijk van. Waarom gaan er nou weer een paar mandjes naar boven, we mogen met die verbouwing toch niet naar boven? Wat een aanstellerij voor de zondag. Iets klopt hier niet! Iets klopt hier helemaal niet en het bevalt me absoluut niet!

“Saphiera: “Ik word een beetje onzeker van je hoor. Dat gedoe en geschuif. Alles ligt van zijn plek. En overigens, ik heb honger! Oh fijn, schone bakken! Daar gaan we eens wat aan doen. Heeee, die ene bak daar kan ik niet bij, de bench is dicht. Dat is niet de bedoeling. Maak eens open? Oh mjammie, ik krijg zomaar hart! Oh nee jakkes, zat er net weer zo’n pil in mijn weggeschrokte hap? Wanneer kreeg ik die pillen ook al weer eerder? Wat maakt het uit, eerst mijn bakje leeg. Mmmmm, wat is er nou toch aan de hand? Ik kan mijn pootje er niet opleggen, maar er is iets gaande en ik word er eigenlijk best wel een beetje ongelukkig van. Vrouwtje, blijf wel in mijn gezichtsveld anders ga ik huilen hoor. Oh, wat is er toch gaande? Help!

Pixie is thuis!

289 Flash is thuis

Vandaag was het zo ver! De courier bracht 2 poesjes uit Schotland. 1 voor mij en 1 voor N.. Iets klopt er niet.. beiden zijn love-bugs eerste klas. Relaxed, spinnen, treden, knuffelen. Volgens mij heeft N. geen F2 en ik wellicht een gecastreerde kater?


Dit is Flash net na binnenkomst. Verdere foto’s waren onmogelijk, ze zit steeds letterlijk in mijn gezicht.

292 Saphiera herplaatser

– Woonplaats: Omg. Utrecht– Catterynaam: Ifness

– Website:http://www.ifness.com/bengaal/index_nl.html

– Prijs: gratis voor een goed blijvend thuis

– Beschikbaar per d.d.: direct maar geen haast

– Reageren kun je op:cattery@ifness.com

– Url van eventuele foto’s is:

huidige periode:http://www.ifness.com/bengaal/2010.html
http://www.ifness.com/bengaal/2009.html
begin opvangperiode:http://www.ifness.com/bengaal/saphiera_2009.html

– Filmpjes waar je haar kan zien:http://www.youtube.com/user/ilojem/videos?view=0&flow=grid

Wat betreft herplaatser: – Volledige stamboomnaam: LJ Bengals Saphiera Nadena – Volledige stamboomnaam moeder: Beverburcht Cayenne – Volledige stamboomnaam vader: Boomkatz Mojo – Geboren d.d.: 01-06-2008

– Geslacht: poes – Stamboom afgegeven door: Saint Pro Cat

– Verkoop met of zonder contract: met

– Kleur en patroon: seal lynx spotted

– Karakter: In de basis een zeer lieve vrolijke kat die naar aandacht hunkert en zich volledig aan je hecht. Echter door haar verleden waarin ze mishandeld en verwaarloosd is, vertoont ze naar vreemden schuwe trekken en blijft ze een kat met een gebruiksaanwijzing. Ze is nog steeds bang voor de meeste mannen. Ze is bij tijd en wijle behoorlijk actief en druk met een typisch bengalenkarakter. Ze kan redelijk dominant naar andere katten toe zijn en tegelijkertijd ook heel lief. Ze is naar mensen toe absoluut niet agressief maar zal tijdens dwang wel weg willen. Je kan Saphiera niet dwingen tot iets. Je kan haar wel met veel geduld leren iets te ondergaan.

– Gecastreerd / gesteriliseerd: ja

– Onzindelijk gedrag of sproeien: nee

– Niesziekte, kattenziekte entingen ja / nee d.d.: ja 15-01-2010
– Andere entingen ja / nee d.d.:
nee – Chip ja / nee:ja

– Ontwormd d.d.: recent– Lichamelijke gezondheid: goed

Medische achtergrond: Saphiera lijdt aan slecht zicht waarvan wij niet weten hoe dat zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Dit heeft invloed op haar karakter. Saphiera heeft een stabiele omgeving nodig waar rekening gehouden wordt met haar zicht.

– Kan bij andere katten: ja, maximaal 1 speelse actieve kat en evt. nog een vriendelijke en wat minder actieve kat. Ze heeft een speels kameraadje nodig.

– Kan bij honden: onbekend, waarschijnlijk met een wat lastige wenperiode wel.

– Kan bij kinderen: bij grotere kinderen ja, bij kleine kinderen nee

– Kan in een flat: ja

– Kan in een (afgezette) tuin: ja maar absoluut niet los en ook niet in een tuigje.

– Reden van herplaatsing: Met pijn in het hart moet je soms beslissingen maken in het belang van de kat in kwestie. Saphiera is een zeer aanhankelijke, dankbare, lieve poes waar ik zielsveel van hou. Ik heb haar hier opgeknapt tot de poes die zij nu is. Ze is hier nu ruim 1,5 jaar in huis. Ze hangt erg aan mij omdat ik haar vertrouwen in mensen weer enigszins heb kunnen teruggeven. Er is weinig meer over van de schuwe magere schim die ze was bij binnenkomst. Nu ik weer plannen heb om te fokken, merken wij dat ze zich moeilijk aanpast aan nieuwe katten. Dit vertaalt zich in agressie naar de nieuwkomerkat. Ze bedoelt het niet kwaad, het is puur angst door het feit dat ze zo slecht ziet. Wij denken dat het niet verstandig is om haar met zeer jonge kittens te confronteren. We merken dat ze het overzicht begint te verliezen met 2 marble bengalenkleuters en 1 marble volwassen bengaal. Ze kan ze niet meer uit elkaar houden. Ze raakt hiervan gefrustreerd en onrustig.  – Overige opmerkingen of eventuele speciale voorwaarden:Ik plaats Saphiera het liefst bij een vrouwelijk persoon die veel thuis is en van een uitdaging houdt. Je moet bereid zijn tijd in haar te steken om haar vertrouwen te winnen. Ik vraag begrip en geduld van je. Uiteraard krijg je van mij de nodige begeleiding. Een evt. mannelijke echtgenoot / vriend wordt wel getolereerd door Saphiera maar de vrouwelijk persoon zal haar baasje zijn. Heb je haar vertrouwen gewonnen, dan heb je een kat voor het leven aan haar. Ze zal door het vuur voor je gaan. Ze is en blijft een kat met een verleden waardoor sommige aspecten niet mogelijk zullen zijn. Hier is ze volmaakt gelukkig geweest en ze verdient het om dat te blijven.Wanneer jij Saphiera een gouden mandje in een stabiele omgeving kunt bieden, mail me dan inclusief waarom jij denkt dat dat gaat lukken.

Meer informatie is per email of telefonisch mogelijk.

 

– Geplaatst door: Ilona, Caterry Ifness

 

 

293 Saphiertje

Hoe begon het ook al weer 1,5 jaar geleden? Mijn lieve Saphiertje gaat zaterdag verhuizen. In eerste instantie op proef. Dit is in moeilijkheidsgraad een beslissing à la Ishoe. Wat missen we dat mannetje nog steeds. Maar kijk wat er van hem terecht is gekomen! En hoe ontzettend blij Shekhinah met hem is. Laten we duimen dat het met Saphiertje net zo goed mag gaan.saphiera

294 Nog even van je genieten

Dag lief Saphiertje. Dag oogappeltje van me. Zaterdag ga je dan. Nog 2 daagjes hier, nog even van je genieten en dan ga je echt verhuizen.

Ik had je zo graag hier gehouden totdat het je tijd zou zijn geweest. Totdat je een dame op hoge leeftijd was geworden. Oud, stram, desnoods blind. Het had me allemaal niet uitgemaakt, als je maar gelukkig was gebleven. Helaas zijn mijn cattery-plannen iets te veel van het goede voor jou en je bent zo rusteloos en ongelukkig.

Ik hoop dat je met je hernieuw opgedane vertrouwen in mensen, een zeer gelukkige rest van je leven krijgt bij Cisca. Aan haar zal het niet liggen. Maar jij kan er ook niets aan doen. Je bent al te vaak verhuisd. Je hebt al zo veel meegemaakt in je korte leventje. Lukt het niet, dan proberen we opnieuw een juist thuis voor je te vinden. Dat beloof ik!

Ik hoop je in ieder geval, na zaterdag, een tijd niet meer te zien. Niet omdat ik je niet verschrikkelijk ga missen maar omdat dat betekent dat het goed met je gaat in je nieuwe thuis. Als we elkaar dan weer zien, dan zul je mij niet zo goed meer herkennen. Misschien dat je zelfs schuw op mij zal reageren. Dat geeft niet, dat weet ik van tevoren.

Dag lieve schat met je prachtige ogen. Ik vond het een eer je te mogen leren kennen. Ik ben zo blij met jou geweest. Het was hartverwarmend hoe je me leerde vertrouwen en dat alleen ik je op je favoriete manier kon aaien en kroelen. Dat ik uiteindelijk je toch mocht oppakken, je oogjes schoonmaken. Dat je na heel lang ook van Tim’s en Jem’s aaitjes over je bol kon genieten. Allemaal dingen die doodeng voor jou waren.

Je weet hoe veel ik van jou hou en ik weet hoe veel je van mij houdt. Ik heb zo veel van jou geleerd en ik weet dat ook dat wederzijds is. Het komt wel goed met jou.

saphiera

295 Onzekerheid

Het gaat allemaal erg moeizaam met de herplaatsing van Saphiera. Ik kreeg al snel berichten dat ze niet at en niet dronk. Ze bleef wel op de bak gaan maar het zat me niet lekker. Vandaag toen dat nog steeds zo was, ondanks alle tips die ik kon aandragen, ben ik even langs gegaan. Ik had een bench bij me, vol met allerlei lekkers, nog meer speeltjes van thuis, een borstel die ik nog even flink over de katjes hier gehaald had, en nog veel meer.

Saphiera was compleet alert, oogte absoluut niet ziek of uitgedroogd. Anders had ik haar accuut weer meegenomen natuurlijk. Ze was uiteraard erg blij me te zien. Ik mocht haar aan alle kanten kroelen en doen. Van de lekkere hapjes heeft ze hier en daar wat gesmikkeld. Van het eten wat ik al eerder had meegegeven, at ze inderdaad niet. Ook van hun eten at ze niet. Ik heb alles achtergelaten, haar liefdevol maar “streng” toegesproken. De tijd zal leren (lees de komende dagen) of ze hier een ‘boost’ van heeft gekregen en daar gaat eten of dat het echt lag aan het feit dat ik er weer even was.

Nobody said it would be easy. 🙁

Nog een foto van hier thuis. Dik onder de invloed van Clomicalm lukte het af en toe best wel even. Heel even…

296 Niet vergeten

Met alle consternaties aangaande Saphiera en de komst van Flash, ga je bijna denken dat het alleen om hen draait hier thuis. Niets is minder waar.
Pixie heeft zich in de tijd dat ze hier is, volkomen thuis gemaakt. Ze is een zeer vriendelijk, sociaal poesje wat alles uiteindelijk wel best vindt. Ze heeft een fenomenaal karakter en ik kan haar niet meer missen hier. Ik ben echt hoteldebotel dol op haar. En niet alleen ik hoor. Regelmatig kijken Tim en ik elkaar aan en knikken glimlachend naar elkaar: “Ja, dit is echt een leuke kat!!”
Wanneer ze per ongeluk zich ergens alleen in huis bevindt, roept ze net zo lang totdat er iemand antwoord geeft. Of dat nou Zahra is, Flash of 1 van ons, dat maakt niet uit. Elke keer is ze weer opgelucht te beseffen dat ze helemaal niet alleen is. Ze heeft zich bepaalde plekjes toegeëigend maar deelt die net zo lief met een ander. Ze fietst overal rustig door heen. Flash accepteren duurde even maar nu zijn ze onafscheidelijk. Zelfs Zahra heeft ze om haar pootje gewonden. Hoe ze het gedaan heeft, is mij een raadsel, maar ze mag regelmatig bij Zahra sabbelen. De ene keer wat langer dan de andere keer maar het mag!
Zahra heeft ook haar draai weer gevonden. Zowel met Pixie (dat moge duidelijk zijn) als met Flash. Toen Zahra door had dat Flash hier blijkbaar bleef wonen, heeft ze haar een paar keer ferm onder handen… eh tanden genomen. Sindsdien lijkt het allemaal een stuk soepeler te gaan. Er worden regelmatig liefkozingen uitgedeeld aan beide kleintjes, kontjes worden schoongelikt en af en toe is het tijd voor een lesje rangorde. Wanneer ik zelfs Zahra met 2 spelende kittens door de kamer zie hollen, word ik blij.


© N.


297 Saphiera opnieuw

Saphiera is weer thuis. Dit is Saphiera haar tweede poging tot herplaatsen. Na een paar moeizame eerste dagen ging het goed en kwam Saphiertje mooi los, maar helaas kwamen de mensen tot de conclusie dat ze Saphiera niet konden bieden wat ze nodig heeft.


 

 

– Geplaatst door: Ilona, Caterry Ifness
– Woonplaats: Omg. Utrecht
– Catterynaam: Ifness
– Website: http://www.ifness.com/bengaal/index_nl.html
– Prijs: gratis voor een goed blijvend thuis
– Beschikbaar per d.d.: direct maar geen haast
– Reageren kun je op: cattery@ifness.com
– Url van eventuele foto’s is:
huidige periode:
http://www.ifness.com/bengaal/2010.html
http://www.ifness.com/bengaal/2009.html

begin opvangperiode:
http://www.ifness.com/bengaal/saphiera_2009.html
– Filmpjes waar je haar kan zien:
http://www.youtube.com/user/ilojem/videos?view=0&flow=grid

Wat betreft herplaatser:
– Volledige stamboomnaam:
LJ Bengals Saphiera Nadena
– Volledige stamboomnaam moeder:
Beverburcht Cayenne
– Volledige stamboomnaam vader:
Boomkatz Mojo
– Geboren d.d.:
01-06-2008
– Geslacht:
poes
– Stamboom afgegeven door:
Saint Pro Cat
– Verkoop met of zonder contract:
met
– Kleur en patroon: seal lynx spotted
– Karakter: In de basis een zeer lieve vrolijke kat die naar aandacht hunkert en zich volledig aan je hecht. Echter door haar verleden waarin ze mishandeld en verwaarloosd is, vertoont ze naar vreemden schuwe trekken en blijft ze een kat met een gebruiksaanwijzing. Ze is nog steeds bang voor de meeste mannen. Ze is bij tijd en wijle behoorlijk actief en druk met een typisch bengalenkarakter. Ze kan redelijk dominant naar andere katten toe zijn en tegelijkertijd ook heel lief. Ze is naar mensen toe absoluut niet agressief maar zal tijdens dwang wel weg willen. Je kan Saphiera niet dwingen tot iets. Je kan haar wel met veel geduld leren iets te ondergaan.

– Gecastreerd / gesteriliseerd: ja
– Onzindelijk gedrag of sproeien: nee
– Niesziekte, kattenziekte entingen ja / nee d.d.: ja 15-01-2010
– Andere entingen ja / nee d.d.:
nee
– Chip ja / nee:
ja

– Ontwormd d.d.: recent
– Lichamelijke gezondheid: goed
– Medische achtergrond: Saphiera lijdt aan slecht zicht waarvan wij niet weten hoe dat zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Dit heeft invloed op haar karakter. Saphiera heeft een stabiele omgeving nodig waar rekening gehouden wordt met haar zicht.

– Kan bij andere katten: Voorlopig liever niet. Ze kan bij iemand die veel thuis is en genoeg tijd aan haar wil besteden, het beste als kat alleen geplaatst worden.
– Kan bij honden:
onbekend, waarschijnlijk met een wat lastige wenperiode wel.
– Kan bij kinderen:


bij grotere kinderen ja, bij kleine kinderen nee
– Kan in een flat:
ja
– Kan in een (afgezette) tuin:
ja maar absoluut niet los en ook niet in een tuigje.

– Reden van herplaatsing: Met pijn in het hart moet je soms beslissingen maken in het belang van de kat in kwestie. Saphiera is een zeer aanhankelijke, dankbare, lieve poes waar ik zielsveel van hou. Ik heb haar hier opgeknapt tot de poes die zij nu is. Ze is hier nu ruim 1,5 jaar in huis. Ze hangt erg aan mij omdat ik haar vertrouwen in mensen weer enigszins heb kunnen teruggeven. Er is weinig meer over van de schuwe magere schim die ze was bij binnenkomst. Nu ik weer plannen heb om te fokken, merken wij dat ze zich moeilijk aanpast aan nieuwe katten. Dit vertaalt zich in agressie naar de nieuwkomerkat. Ze bedoelt het niet kwaad, het is puur angst door het feit dat ze zo slecht ziet. Wij denken dat het niet verstandig is om haar met zeer jonge kittens te confronteren. We merken dat ze het overzicht begint te verliezen met 2 marble bengalenkleuters en 1 marble volwassen bengaal. Ze kan ze niet meer uit elkaar houden. Ze raakt hiervan gefrustreerd en onrustig.

– Overige opmerkingen of eventuele speciale voorwaarden:
Ik plaats Saphiera het liefst bij een vrouwelijk persoon die veel thuis is en van een uitdaging houdt. Je moet bereid zijn tijd in haar te steken om haar vertrouwen te winnen. Ik vraag begrip en geduld van je. Uiteraard krijg je van mij de nodige begeleiding. Een evt. mannelijke echtgenoot / vriend wordt wel getolereerd (maar zal geen initiatief kunnen nemen voorlopig) door Saphiera maar de vrouwelijk persoon zal haar baasje zijn. Heb je haar vertrouwen gewonnen, dan heb je een kat voor het leven aan haar. Ze zal door het vuur voor je gaan. Ze is en blijft een kat met een verleden waardoor sommige aspecten niet mogelijk zullen zijn. Hier is ze volmaakt gelukkig geweest en ze verdient het om dat te blijven.

Dit is Saphiera haar tweede poging tot herplaatsen. Na een paar moeizame eerste dagen ging het goed en kwam Saphiertje mooi los, maar helaas kwamen de mensen tot de conclusie dat ze Saphiera niet konden bieden wat ze nodig heeft.
Even voor de duidelijkheid: je hoeft Saphiera dus niet meer te socialiseren. Dat heb ik al gedaan. Je moet ‘alleen’ haar vertrouwen winnen. Haar vertrouwen win je door tijd 1 op 1 met haar door te brengen, haar te borstelen, haar te aaien, met haar te praten (ze reageert erg goed op haar naam), naar haar te knipogen en haar eten te geven. Voor een voorbeeld hoe ze is als ze je vertrouwt kan je het dit filmpje bekijken.

Wanneer jij Saphiera een gouden mandje in een stabiele omgeving kunt bieden, mail me dan inclusief waarom jij denkt dat dat gaat lukken.Meer informatie is per email of telefonisch mogelijk.

 

 

298 Confrontatie

Ondertussen hebben we weer verder kunnen denken. De halve avond hebben Tim en ik zitten te praten. Kunnen we Saphiera niet hier houden als bovenkat? Kan ze niet gewoon hier blijven en dat we heel goed uitkijken dat ze niet uit de studio komt waar ze nu bij ons zit. De studio waar ik overdag werk en Tim ‘s avonds ontspant. Kan ze niet af en toe even naar beneden zo lang het goed gaat? Is het niet zo dat ik deze op me genomen verantwoordelijkheid tot in haar laatste dagen moet afmaken? Ze is gelukkig als ik maar bij haar ben. Aan de andere kant, als ze mij in huis hoort terwijl ik beneden ben, roept ze me constant. Is dat eerlijk naar haar toe?
We waren er nog niet uit maar met het beter inrichten van de studio voor haar, ontsnapte ze. Ze kwam Flash en de anderen tegen en ik denk ik kijk het heel even aan. Pixie ging prima, Zahra ging prima. Flash…. Omg. Nou dat dan we dus nooit en nooit meer. Zo uit het niets valt ze aan. De confrontatie was nog heftiger dan ooit geweest. Te erg voor woorden. In een automatisme spring ik er tussen wetende dat Saphiera niet naar mensen uithaalt. Saphiera aan nekvel naar boven waar ze me, na herstel van stress, lief ging zitten aankijken alsof er niets gebeurd was. Flash nakijken en gerust stellen, Pixie en Zahra gerust stellen want ook die waren natuurlijk geschrokken. En ik met de schrik in mijn maag word weer even met beide benen op de grond gezet. Dit mag niet meer gebeuren. Ook niet per ongeluk en dat kan ik gewoon niet garanderen met 3 personen in huis.

Gezien de ervaring met haar plaatsing vorige week, lijkt het ons beter wanneer ze in haar wenperiode geen andere katten om zich heen heeft. Dat maakt de kans op succes gewoon een stuk groter. En of er dan ooit wel een kat bij geplaatst kan worden.. ik weet het niet meer. Met Jazzmin ging het uiteindelijk goed, met Pixie ging het uiteindelijk goed. Ik zeg uiteindelijk omdat het veel moeite en veel chlomicalm en veel sturing heeft gekost. Maar met Flash gaat het niet goedkomen. Het waarom is mij vooralsnog een raadsel.
Als iemand nog iemand weet (een vrouw), ik hou me van harte aanbevolen. Saphiera kan, hoe graag ik het ook zou willen, hier helaas niet blijven.

299 Nogmaals

Vandaag is Saphiera nogmaals verhuisd. Nieuw huis, nieuwe mensen, nieuwe kansen. We duimen dat ze kan wennen, we duimen dat ze het daar leuk vindt en we duimen dat ze met het al aanwezige bengaaltje vriendinnetjes wordt.
We hebben alles meegenomen wat Saphiertje kan helpen in het begin, bench, tentje, haar geadopteerde slaapzak, lekkers, speeltjes, borsteltje en flinke dosis geruststellende liefdevolle woorden. Tim en ik hebben beiden een erg goed gevoel bij haar nieuwe personeel. Ze reageerde fantastisch op zowel haar als hem toen ze hier waren om kennis te maken. Ook toen we haar vanmiddag brachten, waren we beiden zeer aangenaam verrast over haar vertoonde durf. Zelfs hij werd zomaar besnuffeld.
En nu wachten we af… Het blijft nog wel even spannend.
Selma, Brian en kids: dank jullie wel!

Nog een paar laatste foto’s van mijn camera. De volgende die ik in de toekomst van haar kan laten zien, zullen hopelijk niet van mij zijn.

300 Onze drie-eenheid

Nu Saphiertje hier niet meer is, keert de rust terug. Hoe vervelend het ook mag klinken, ze was een grote stoorzender in deze groep. Er wordt door alle drie gespeeld, er worden liefkozingen uitgedeeld, er wordt gerelaxed, er worden grenzen verkend. Zahra is de grote moederfiguur. Streng maar rechtvaardig. Ga je te ver dan krijg je op je donder maar wanneer je even troost nodig hebt, is ze er ook voor je.
De 2 jongste dametjes zijn onafscheidelijk en halen behoorlijk wat kattekwaad uit. Ze hebben hun bijnamen in vol ornaat verdiend: “de bende van twee”, “Thelma and Louise”, “the gruesome twosome”. Stelletje kleuters! Stiekem moet ik wel heel erg om ze lachen.
Stiekem, want laten ze het vooral niet merken.

301 Ishoe anno 2010

Voor degenen die het niet (meer) weten. Ishoe was het kitten waar mijn zoon zo verliefd op werd. Hij werd te klein geboren in 2004 en ik heb hem met de fles bijgevoed. Hij is gebleven, totdat… hij het hier helaas niet meer trok. Ishoe heeft een paar stekkertjes in zijn koppie los. Een geestelijk niet helemaal in orde katje dus. Je merkt er weinig van maar als je hem goed kent is het wel duidelijk. Hier kon hij niet meer omgaan met de veranderingen en hij werd ongelukkig en lichamelijk ziek.
Na heel lang twijfelen heb ik hem 2 jaar geleden op de beste plek die ik kon bedenken herplaatst, bij Shekhinah. Ze heeft hem helemaal opgeknapt met al haar liefde, geduld en begrip. Nog steeds wanneer ik foto’s krijg, knijpt mijn maag zich samen. Omdat ik dat mannetje zo mis maar ook omdat ik zie dat het zo goed met hem gaat.
Loslaten kan soms zo goed zijn…

null

302 3x is scheepsrecht?

Het wordt helaas een eentonig verhaal. Saphiera komt weer thuis.
Dit is Saphiera haar derde poging tot herplaatsen. Het ging het vanaf het begin fantastisch goed bij Selma en Brian. Ze was zeer aanhankelijk en lief en dapper. Helaas is het ondertussen duidelijk niet Saphiera echt niet meer met andere katten of honden kan. Als huisdier alleen met alleen genoeg menselijk gezelschap bloeit ze op tot een zeer lieve aanhankelijke vrolijke kat. Selma en Brian, die zo goed voor haar zijn geweest, zijn bereid naast mij ook telefonische inlichtingen te geven.

 

– Geplaatst door: Ilona, Caterry Ifness
– Woonplaats: Omg. Utrecht
– Catterynaam: Ifness
– Website: http://www.ifness.com/bengaal/index_nl.html
– Prijs: gratis voor een goed blijvend thuis
– Beschikbaar per d.d.: direct maar geen haast
– Reageren kun je op: cattery@ifness.com
– Url van eventuele foto’s is:
huidige periode:
http://www.ifness.com/bengaal/2010.html
http://www.ifness.com/bengaal/2009.html
begin opvangperiode:
http://www.ifness.com/bengaal/saphiera_2009.html
– Filmpjes waar je haar kan zien:
http://www.youtube.com/user/ilojem/videos?view=0&flow=grid
Wat betreft herplaatser:
– Volledige stamboomnaam:
LJ Bengals Saphiera Nadena
– Volledige stamboomnaam moeder:
Beverburcht Cayenne
– Volledige stamboomnaam vader:
Boomkatz Mojo
– Geboren d.d.:
01-06-2008
– Geslacht:
poes
– Stamboom afgegeven door:
Saint Pro Cat
– Verkoop met of zonder contract:
met
– Kleur en patroon: seal lynx spotted
– Karakter: In de basis een zeer lieve vrolijke kat die naar aandacht hunkert en zich volledig aan je hecht. Echter door haar verleden waarin ze mishandeld en verwaarloosd is, vertoont ze naar vreemden schuwe trekken en blijft ze een kat met een gebruiksaanwijzing. Ze is nog steeds bang voor de meeste mannen. Ze is bij tijd en wijle behoorlijk actief en druk met een typisch bengalenkarakter. Ze is ondertussen te dominant naar andere katten toe. Ze is naar mensen toe absoluut niet agressief maar zal tijdens dwang wel weg willen. Je kan Saphiera niet dwingen tot iets. Je kan haar wel met veel geduld leren iets te ondergaan.
– Gecastreerd / gesteriliseerd: ja
– Onzindelijk gedrag of sproeien: nee
– Niesziekte, kattenziekte entingen ja / nee d.d.: ja 15-01-2010
– Andere entingen ja / nee d.d.:
nee
– Chip ja / nee:
ja
– Ontwormd d.d.: recent
– Lichamelijke gezondheid: goed
– Medische achtergrond: Saphiera lijdt aan slecht zicht waarvan wij niet weten hoe dat zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Dit heeft invloed op haar karakter. Saphiera heeft een stabiele omgeving nodig waar rekening gehouden wordt met haar zicht.
– Kan bij andere katten: NEE
– Kan bij honden: NEE
– Kan bij kinderen: bij grotere kinderen ja, bij kleine kinderen nee
– Kan in een flat: ja
– Kan in een (afgezette) tuin: ja maar absoluut niet los en ook niet in een tuigje
– Reden van herplaatsing: Met pijn in het hart moet je soms beslissingen maken in het belang van de kat in kwestie. Saphiera is een zeer aanhankelijke, dankbare, lieve poes waar ik zielsveel van hou. Ik heb haar hier opgeknapt tot de poes die zij nu is. Ze is hier nu ruim 1,5 jaar in huis. Ze hangt erg aan mij omdat ik haar vertrouwen in mensen weer heb kunnen teruggeven. Er is weinig meer over van de schuwe magere schim die ze was bij binnenkomst. Nu ik weer plannen heb om te fokken, merken wij dat ze zich steeds moeilijker aanpast aan andere katten. Dit vertaalt zich in agressie naar andere katten. Ze bedoelt het niet kwaad, het is puur angst door het feit dat ze zo slecht ziet. Naar mensen toe is Saphiera absoluut niet agressief!

– Overige opmerkingen of eventuele speciale voorwaarden:
Ik plaats Saphiera het liefst bij een vrouwelijk persoon die veel thuis is en van een uitdaging houdt zonder andere huisdierenals katten en honden. Je moet bereid zijn tijd in haar te steken om haar vertrouwen te winnen. Ik vraag begrip en geduld van je. Uiteraard krijg je van mij de nodige begeleiding. Een evt. mannelijke echtgenoot / vriend wordt wel getolereerd (maar zal geen initiatief kunnen nemen voorlopig) door Saphiera maar de vrouwelijk persoon zal haar baasje zijn. Heb je haar vertrouwen gewonnen, dan heb je een kat voor het leven aan haar. Ze zal door het vuur voor je gaan. Ze is en blijft een kat met een verleden waardoor sommige aspecten niet mogelijk zullen zijn. Hier is ze volmaakt gelukkig geweest en ze verdient het om dat te blijven.
 
Dit is Saphiera haar derde poging tot herplaatsen.
Bij de 1e keer na een paar moeizame eerste dagen ging het goed en kwam Saphiertje mooi los, maar helaas kwamen de mensen tot de conclusie dat ze Saphiera niet konden bieden wat ze nodig heeft.
Bij de 2e keer ging het vanaf het begin fantastisch goed. Ze was zeer aanhankelijk en lief en dapper. Helaas is het ondertussen duidelijk dat Saphiera echt niet meer met andere katten of honden kan. Als huisdier alleen met genoeg menselijk gezelschap bloeit ze op tot een zeer lieve aanhankelijke vrolijke kat.
Even voor de duidelijkheid: je hoeft Saphiera dus niet meer te socialiseren. Dat heb ik al gedaan. Je moet ‘alleen’ haar vertrouwen winnen. Haar vertrouwen win je door tijd 1 op 1 met haar door te brengen, haar te borstelen, haar te aaien, met haar te praten (ze reageert erg goed op haar naam), naar haar te knipogen en haar eten te geven. Voor een voorbeeld hoe ze is als ze je vertrouwt kan je het dit filmpje bekijken.

Wanneer jij Saphiera een gouden mandje in een stabiele omgeving kunt bieden, mail me dan inclusief waarom jij denkt dat dat gaat lukken. Ik zou het zeer op prijs stellen wanneer je de volgende pagina’s wilt lezen om een indruk van haar te krijgen. Per maand-pagina staan de oudste logs onderaan. Ik snap dat het best veel is, maar Saphiera is een kat met een verleden en het is van belang dat je dat realiseert voordat je reageert.

Uiteraard staat er in de maanden hierna nog veel meer over haar geschreven.
Meer informatie is per email of telefonisch mogelijk.

 

 


 

Edit 7 nov 2010: Saphiera heeft een nieuw huis gevonden. Ze is niet meer beschikbaar!

303 Saphiera herplaatst 3e x

Saphiera is een paar dagen geleden weer met al haar hebben en houden verhuisd. Heel fijn is dat Jorien mij dagelijks op de hoogte houdt. Zeker in het begin is en blijft het spannend met deze witte sneeuw-dame. Saphiera mag bij Jorien een kat alleen zijn en dat is wat ze precies nodig heeft. Nu hoeft Sahiertje alleen nog maar haar charmes te gebruiken en laten we hopen dat het allemaal goedkomt! We hebben er alle vertrouwen in. Zowel in Jorien als in Saphiera. De berichten zijn positief, evenals de foto’s.
Jorien: dank je wel!
Onderstaande foto’s zijn door Jorien bij haar thuis gemaakt.

304 Mag ik even rustig..?

Wanneer je al zo lang met elkaar in huis leeft, is niets meer gek of genant. Je hebt alles al veel vaker dan 1x van elkaar gezien, gevoeld of geroken. Wanneer dan de badkamerdeur zo verzakt is dat hij eigenlijk niet goed meer dicht kan, dan laat je dat op zijn beloop. Nu is het wel zo dat met een 14 jarige puber het allemaal een beetje anders wordt. Maar ach, die zorgt er zelf wel voor dat er geen beschamende situaties ontstaan tijdens een toiletbezoek.
Een heel ander verhaal wordt het met 2 nieuwsgierige bengaalkittens. Zodra de badkamerdeur open gaat, er een kraan aangezet wordt of een wc deksel wordt opgeklapt, staan ze beiden klaar en in de startblokken. Ze wurmen zich achter je, ze staan naast je op de badrand of ze koekoeloeren schaamteloos wat je precies aan het doen bent. Tot zover kan ik het allemaal wel aan. Maar wanneer er dan naar je gegraaid wordt, of naar je grote boodschap die de pot nog niet eens heeft geraakt, dan verschiet ik ook wel even.
De badkamerdeur zal en moet gefixed worden. Ik wil gewoon rustig kunnen… zonder katten!

305 BengalCat Calender 2011


*Click* voor een vergroting

Kalender 2011
Een foto van Supernova Flash of Ifness genomen door Linda van Supernova is uitgekozen om de maand mei van de BengalCat Calendar 2011 op te vrolijken. Hartelijk bedankt Linda voor het insturen!
De 2011 BengalClub Calendars zijn hier te koop.
A pic of Supernova Flash of Ifness taken by Linda of Supernova is chosen to brighten up the month May of the BengalCat Calendar 2011. Many thanks to Linda for admitting the pic!

The 2011 Club Calendars are now available to buy from here.

306 Medicijnen

Helaas zijn er hier 3 parasieten in 1 kat gevonden via een ontlastingonderzoek. Wat betekent dat alle dames behandeld moeten worden. Elke parasiet achter elkaar, verspreid over een behandelplan van een maand. Wat zo ontzettend jammer is, is dat de smaak van kattenmedicatie geen enkele prioriteit heeft. Elke avond gaan we hier het gevecht aan. Deze keer een vloeibaar medicijn waar de dames ook nog eens erg misselijk van worden. Zodra het er in zit, gaan ze de bench in om daar een uur lang alles onder te kwijlen van ellende.

Het volgende medicijn, wat zo mogelijk nog smeriger schijnt te zijn, heb ik op verzoek in capsules laten bestellen. Helaas is ondertussen duidelijk dat ik het Zahra toch vloeibaar zal moeten geven. Zahra is niet te doen met medicijnen. Je kan haar op geen enkele manier vasthouden, in handdoeken wikkelen, of houdgrepen toepassen. Ze weet zich altijd los te wurmen en ze is verschrikkelijk sterk. Zo heeft ze in het gevecht mij te pakken gehad, maar ook haar eigen oorpunt met haar nagels door midden gereten. Ik had een vloer vol bloeddruppels, de hare vermengd met de mijne. En nu denkt ze dat ik haar oorpunt doormidden heb geknipt!

308 Dwangbuis

Gisteren toch nog een kleine sprong voorwaarts gemaakt. Ik heb mijn hoofd gebroken hoe ik het vasthouden minder belastend voor hen èn voor ons kon maken. Met name voor Zahra is het vreselijk en zij vormt een reëel gevaar voor ons en zichzelf met die onknipbare klauwen.

Na wat brainstormen over een soort dwangbuis en ben ik aan de slag gegaan. Ik had nog een hoes voor een hangmat van dicht geweven stof. Extra voering in gemaakt met nog een dicht geweven stof. Iets verlengd. Beide kanten open met een trektouwtje. Al naaiend verdwenen de ergste twijfels: ‘Het zou best nog wel eens kunnen gaan werken. En zo niet, dan heb ik een gevoerde verlengde hoes voor de hangmat met 2 openingen.’

Gisteravond was het dan zo ver. Eerst Pixie om te oefenen. Piece of cake! We waren helemaal verbaasd. Toen Flash, nog een beetje oefenen en al lastiger. Ook die ging bijna moeiteloos. Sja, toen Zahra. Dat was een ander verhaal. Maar toen ze er eenmaal in zat, zonder uitstekende poten, ging het redelijk. We kunnen nog steeds haar kop niet optillen voor een evt. capsule of pil maar haar nagels zijn tenminste buiten bereik. Het spuitje in de bek ging er dan ook voor ons iets makkelijker in. Ook hebben we het gevoel dat ze het misschien ietsje pietsje ieniemienie minder stressvol vindt. De medicatie blijft natuurlijk even rot als altijd. Het schuimen, het kwijlen, het nastuiteren. Maar we kunnen nu ook nog eens de kat in de dwangbuis veilig naar de bench tillen.

Het ding is nog onafgewerkt en zo als prototype van de tekentafel. Na Zahra vertoonde de binnenkant toch een flink aantal scheuren. Ik heb geen foto’s van de kat er in. Daar had ik even geen tijd voor.

309 Dwangbuis versie 2.0

Versie 2.0 is klaar met Pix als gewillig slachtoffer. Gemaakt van babyspullen: flanellen luier gevoerd met een aan beide kanten katoenen bedzeilmolton. Sterke kat die daar doorheen komt met haar nagels. (Hoop ik)

311 Snel, efficiënt en pijnloos

Als voorbeeld hoe makkelijk het elke avond gaat, heb ik het opgenomen. De stukjes van het naar de bench brengen zijn er uit geknipt, zinloos. Maar let op de klok hoe snel we klaar zijn. En hoe heerlijk de dwangbuis werkt. Wat een opluchting. Volgorde: Flash, Pixie, Zahra. Ik draag handschoenen. Verplicht bij Ronidazol. En ik blijf maar suf babbelen. Ter geruststelling voor de katten en ook wel een beetje voor mezelf. Het woordje -klaar!- kennen ze ondertussen alle 3 heel erg goed.
Met Zahra ziet het er beetje naar uit misschien, maar geloof me dit is zo veel minder belastend voor haar. Snel, efficiënt en pijnloos.
Enne oja, ik zie nu pas dat mijn spijkerbroek wel erg om mijn bibsie slobbert.