297 Saphiera opnieuw

Saphiera is weer thuis. Dit is Saphiera haar tweede poging tot herplaatsen. Na een paar moeizame eerste dagen ging het goed en kwam Saphiertje mooi los, maar helaas kwamen de mensen tot de conclusie dat ze Saphiera niet konden bieden wat ze nodig heeft.


 

 

– Geplaatst door: Ilona, Caterry Ifness
– Woonplaats: Omg. Utrecht
– Catterynaam: Ifness
– Website: http://www.ifness.com/bengaal/index_nl.html
– Prijs: gratis voor een goed blijvend thuis
– Beschikbaar per d.d.: direct maar geen haast
– Reageren kun je op: cattery@ifness.com
– Url van eventuele foto’s is:
huidige periode:
http://www.ifness.com/bengaal/2010.html
http://www.ifness.com/bengaal/2009.html

begin opvangperiode:
http://www.ifness.com/bengaal/saphiera_2009.html
– Filmpjes waar je haar kan zien:
http://www.youtube.com/user/ilojem/videos?view=0&flow=grid

Wat betreft herplaatser:
– Volledige stamboomnaam:
LJ Bengals Saphiera Nadena
– Volledige stamboomnaam moeder:
Beverburcht Cayenne
– Volledige stamboomnaam vader:
Boomkatz Mojo
– Geboren d.d.:
01-06-2008
– Geslacht:
poes
– Stamboom afgegeven door:
Saint Pro Cat
– Verkoop met of zonder contract:
met
– Kleur en patroon: seal lynx spotted
– Karakter: In de basis een zeer lieve vrolijke kat die naar aandacht hunkert en zich volledig aan je hecht. Echter door haar verleden waarin ze mishandeld en verwaarloosd is, vertoont ze naar vreemden schuwe trekken en blijft ze een kat met een gebruiksaanwijzing. Ze is nog steeds bang voor de meeste mannen. Ze is bij tijd en wijle behoorlijk actief en druk met een typisch bengalenkarakter. Ze kan redelijk dominant naar andere katten toe zijn en tegelijkertijd ook heel lief. Ze is naar mensen toe absoluut niet agressief maar zal tijdens dwang wel weg willen. Je kan Saphiera niet dwingen tot iets. Je kan haar wel met veel geduld leren iets te ondergaan.

– Gecastreerd / gesteriliseerd: ja
– Onzindelijk gedrag of sproeien: nee
– Niesziekte, kattenziekte entingen ja / nee d.d.: ja 15-01-2010
– Andere entingen ja / nee d.d.:
nee
– Chip ja / nee:
ja

– Ontwormd d.d.: recent
– Lichamelijke gezondheid: goed
– Medische achtergrond: Saphiera lijdt aan slecht zicht waarvan wij niet weten hoe dat zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Dit heeft invloed op haar karakter. Saphiera heeft een stabiele omgeving nodig waar rekening gehouden wordt met haar zicht.

– Kan bij andere katten: Voorlopig liever niet. Ze kan bij iemand die veel thuis is en genoeg tijd aan haar wil besteden, het beste als kat alleen geplaatst worden.
– Kan bij honden:
onbekend, waarschijnlijk met een wat lastige wenperiode wel.
– Kan bij kinderen:


bij grotere kinderen ja, bij kleine kinderen nee
– Kan in een flat:
ja
– Kan in een (afgezette) tuin:
ja maar absoluut niet los en ook niet in een tuigje.

– Reden van herplaatsing: Met pijn in het hart moet je soms beslissingen maken in het belang van de kat in kwestie. Saphiera is een zeer aanhankelijke, dankbare, lieve poes waar ik zielsveel van hou. Ik heb haar hier opgeknapt tot de poes die zij nu is. Ze is hier nu ruim 1,5 jaar in huis. Ze hangt erg aan mij omdat ik haar vertrouwen in mensen weer enigszins heb kunnen teruggeven. Er is weinig meer over van de schuwe magere schim die ze was bij binnenkomst. Nu ik weer plannen heb om te fokken, merken wij dat ze zich moeilijk aanpast aan nieuwe katten. Dit vertaalt zich in agressie naar de nieuwkomerkat. Ze bedoelt het niet kwaad, het is puur angst door het feit dat ze zo slecht ziet. Wij denken dat het niet verstandig is om haar met zeer jonge kittens te confronteren. We merken dat ze het overzicht begint te verliezen met 2 marble bengalenkleuters en 1 marble volwassen bengaal. Ze kan ze niet meer uit elkaar houden. Ze raakt hiervan gefrustreerd en onrustig.

– Overige opmerkingen of eventuele speciale voorwaarden:
Ik plaats Saphiera het liefst bij een vrouwelijk persoon die veel thuis is en van een uitdaging houdt. Je moet bereid zijn tijd in haar te steken om haar vertrouwen te winnen. Ik vraag begrip en geduld van je. Uiteraard krijg je van mij de nodige begeleiding. Een evt. mannelijke echtgenoot / vriend wordt wel getolereerd (maar zal geen initiatief kunnen nemen voorlopig) door Saphiera maar de vrouwelijk persoon zal haar baasje zijn. Heb je haar vertrouwen gewonnen, dan heb je een kat voor het leven aan haar. Ze zal door het vuur voor je gaan. Ze is en blijft een kat met een verleden waardoor sommige aspecten niet mogelijk zullen zijn. Hier is ze volmaakt gelukkig geweest en ze verdient het om dat te blijven.

Dit is Saphiera haar tweede poging tot herplaatsen. Na een paar moeizame eerste dagen ging het goed en kwam Saphiertje mooi los, maar helaas kwamen de mensen tot de conclusie dat ze Saphiera niet konden bieden wat ze nodig heeft.
Even voor de duidelijkheid: je hoeft Saphiera dus niet meer te socialiseren. Dat heb ik al gedaan. Je moet ‘alleen’ haar vertrouwen winnen. Haar vertrouwen win je door tijd 1 op 1 met haar door te brengen, haar te borstelen, haar te aaien, met haar te praten (ze reageert erg goed op haar naam), naar haar te knipogen en haar eten te geven. Voor een voorbeeld hoe ze is als ze je vertrouwt kan je het dit filmpje bekijken.

Wanneer jij Saphiera een gouden mandje in een stabiele omgeving kunt bieden, mail me dan inclusief waarom jij denkt dat dat gaat lukken.Meer informatie is per email of telefonisch mogelijk.

 

 

2 thoughts on “297 Saphiera opnieuw

  1. Ik heb een grote bewondering voor jouw kennis en wat je daar zoal mee doet zodat wij deze met jou kunnen delen dat wilde ik gewoon een keer zeggen.

Comments are closed.