298 Confrontatie

Ondertussen hebben we weer verder kunnen denken. De halve avond hebben Tim en ik zitten te praten. Kunnen we Saphiera niet hier houden als bovenkat? Kan ze niet gewoon hier blijven en dat we heel goed uitkijken dat ze niet uit de studio komt waar ze nu bij ons zit. De studio waar ik overdag werk en Tim ‘s avonds ontspant. Kan ze niet af en toe even naar beneden zo lang het goed gaat? Is het niet zo dat ik deze op me genomen verantwoordelijkheid tot in haar laatste dagen moet afmaken? Ze is gelukkig als ik maar bij haar ben. Aan de andere kant, als ze mij in huis hoort terwijl ik beneden ben, roept ze me constant. Is dat eerlijk naar haar toe?
We waren er nog niet uit maar met het beter inrichten van de studio voor haar, ontsnapte ze. Ze kwam Flash en de anderen tegen en ik denk ik kijk het heel even aan. Pixie ging prima, Zahra ging prima. Flash…. Omg. Nou dat dan we dus nooit en nooit meer. Zo uit het niets valt ze aan. De confrontatie was nog heftiger dan ooit geweest. Te erg voor woorden. In een automatisme spring ik er tussen wetende dat Saphiera niet naar mensen uithaalt. Saphiera aan nekvel naar boven waar ze me, na herstel van stress, lief ging zitten aankijken alsof er niets gebeurd was. Flash nakijken en gerust stellen, Pixie en Zahra gerust stellen want ook die waren natuurlijk geschrokken. En ik met de schrik in mijn maag word weer even met beide benen op de grond gezet. Dit mag niet meer gebeuren. Ook niet per ongeluk en dat kan ik gewoon niet garanderen met 3 personen in huis.

Gezien de ervaring met haar plaatsing vorige week, lijkt het ons beter wanneer ze in haar wenperiode geen andere katten om zich heen heeft. Dat maakt de kans op succes gewoon een stuk groter. En of er dan ooit wel een kat bij geplaatst kan worden.. ik weet het niet meer. Met Jazzmin ging het uiteindelijk goed, met Pixie ging het uiteindelijk goed. Ik zeg uiteindelijk omdat het veel moeite en veel chlomicalm en veel sturing heeft gekost. Maar met Flash gaat het niet goedkomen. Het waarom is mij vooralsnog een raadsel.
Als iemand nog iemand weet (een vrouw), ik hou me van harte aanbevolen. Saphiera kan, hoe graag ik het ook zou willen, hier helaas niet blijven.