294 Nog even van je genieten

Dag lief Saphiertje. Dag oogappeltje van me. Zaterdag ga je dan. Nog 2 daagjes hier, nog even van je genieten en dan ga je echt verhuizen.

Ik had je zo graag hier gehouden totdat het je tijd zou zijn geweest. Totdat je een dame op hoge leeftijd was geworden. Oud, stram, desnoods blind. Het had me allemaal niet uitgemaakt, als je maar gelukkig was gebleven. Helaas zijn mijn cattery-plannen iets te veel van het goede voor jou en je bent zo rusteloos en ongelukkig.

Ik hoop dat je met je hernieuw opgedane vertrouwen in mensen, een zeer gelukkige rest van je leven krijgt bij Cisca. Aan haar zal het niet liggen. Maar jij kan er ook niets aan doen. Je bent al te vaak verhuisd. Je hebt al zo veel meegemaakt in je korte leventje. Lukt het niet, dan proberen we opnieuw een juist thuis voor je te vinden. Dat beloof ik!

Ik hoop je in ieder geval, na zaterdag, een tijd niet meer te zien. Niet omdat ik je niet verschrikkelijk ga missen maar omdat dat betekent dat het goed met je gaat in je nieuwe thuis. Als we elkaar dan weer zien, dan zul je mij niet zo goed meer herkennen. Misschien dat je zelfs schuw op mij zal reageren. Dat geeft niet, dat weet ik van tevoren.

Dag lieve schat met je prachtige ogen. Ik vond het een eer je te mogen leren kennen. Ik ben zo blij met jou geweest. Het was hartverwarmend hoe je me leerde vertrouwen en dat alleen ik je op je favoriete manier kon aaien en kroelen. Dat ik uiteindelijk je toch mocht oppakken, je oogjes schoonmaken. Dat je na heel lang ook van Tim’s en Jem’s aaitjes over je bol kon genieten. Allemaal dingen die doodeng voor jou waren.

Je weet hoe veel ik van jou hou en ik weet hoe veel je van mij houdt. Ik heb zo veel van jou geleerd en ik weet dat ook dat wederzijds is. Het komt wel goed met jou.

saphiera

6 thoughts on “294 Nog even van je genieten

  1. Echte liefde is loslaten en dat kan jij dus Ilo ;)….Sterkte x en chapeau voor wat je voor Saphiertje gedaan hebt.

  2. En toen rolde er een traan over mijn wang…. Heel mooi geschreven Ilona en ik weet zeker dat het helemaal goedkomt.

  3. Wat is dat altijd weer moeilijk afscheid nemen.
    geniet nog even van haar.
    en ja echte liefde is loslaten.

  4. Mooi geschreven hoor, ik kan me voorstellen dat dit niet makkelijk zal zijn voor je.
    Tja loslaten is soms het moeilijkste wat er is, sterkte.

Comments are closed.