292 Saphiera herplaatser

– Woonplaats: Omg. Utrecht– Catterynaam: Ifness

– Website:http://www.ifness.com/bengaal/index_nl.html

– Prijs: gratis voor een goed blijvend thuis

– Beschikbaar per d.d.: direct maar geen haast

– Reageren kun je op:cattery@ifness.com

– Url van eventuele foto’s is:

huidige periode:http://www.ifness.com/bengaal/2010.html
http://www.ifness.com/bengaal/2009.html
begin opvangperiode:http://www.ifness.com/bengaal/saphiera_2009.html

– Filmpjes waar je haar kan zien:http://www.youtube.com/user/ilojem/videos?view=0&flow=grid

Wat betreft herplaatser: – Volledige stamboomnaam: LJ Bengals Saphiera Nadena – Volledige stamboomnaam moeder: Beverburcht Cayenne – Volledige stamboomnaam vader: Boomkatz Mojo – Geboren d.d.: 01-06-2008

– Geslacht: poes – Stamboom afgegeven door: Saint Pro Cat

– Verkoop met of zonder contract: met

– Kleur en patroon: seal lynx spotted

– Karakter: In de basis een zeer lieve vrolijke kat die naar aandacht hunkert en zich volledig aan je hecht. Echter door haar verleden waarin ze mishandeld en verwaarloosd is, vertoont ze naar vreemden schuwe trekken en blijft ze een kat met een gebruiksaanwijzing. Ze is nog steeds bang voor de meeste mannen. Ze is bij tijd en wijle behoorlijk actief en druk met een typisch bengalenkarakter. Ze kan redelijk dominant naar andere katten toe zijn en tegelijkertijd ook heel lief. Ze is naar mensen toe absoluut niet agressief maar zal tijdens dwang wel weg willen. Je kan Saphiera niet dwingen tot iets. Je kan haar wel met veel geduld leren iets te ondergaan.

– Gecastreerd / gesteriliseerd: ja

– Onzindelijk gedrag of sproeien: nee

– Niesziekte, kattenziekte entingen ja / nee d.d.: ja 15-01-2010
– Andere entingen ja / nee d.d.:
nee – Chip ja / nee:ja

– Ontwormd d.d.: recent– Lichamelijke gezondheid: goed

Medische achtergrond: Saphiera lijdt aan slecht zicht waarvan wij niet weten hoe dat zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Dit heeft invloed op haar karakter. Saphiera heeft een stabiele omgeving nodig waar rekening gehouden wordt met haar zicht.

– Kan bij andere katten: ja, maximaal 1 speelse actieve kat en evt. nog een vriendelijke en wat minder actieve kat. Ze heeft een speels kameraadje nodig.

– Kan bij honden: onbekend, waarschijnlijk met een wat lastige wenperiode wel.

– Kan bij kinderen: bij grotere kinderen ja, bij kleine kinderen nee

– Kan in een flat: ja

– Kan in een (afgezette) tuin: ja maar absoluut niet los en ook niet in een tuigje.

– Reden van herplaatsing: Met pijn in het hart moet je soms beslissingen maken in het belang van de kat in kwestie. Saphiera is een zeer aanhankelijke, dankbare, lieve poes waar ik zielsveel van hou. Ik heb haar hier opgeknapt tot de poes die zij nu is. Ze is hier nu ruim 1,5 jaar in huis. Ze hangt erg aan mij omdat ik haar vertrouwen in mensen weer enigszins heb kunnen teruggeven. Er is weinig meer over van de schuwe magere schim die ze was bij binnenkomst. Nu ik weer plannen heb om te fokken, merken wij dat ze zich moeilijk aanpast aan nieuwe katten. Dit vertaalt zich in agressie naar de nieuwkomerkat. Ze bedoelt het niet kwaad, het is puur angst door het feit dat ze zo slecht ziet. Wij denken dat het niet verstandig is om haar met zeer jonge kittens te confronteren. We merken dat ze het overzicht begint te verliezen met 2 marble bengalenkleuters en 1 marble volwassen bengaal. Ze kan ze niet meer uit elkaar houden. Ze raakt hiervan gefrustreerd en onrustig.  – Overige opmerkingen of eventuele speciale voorwaarden:Ik plaats Saphiera het liefst bij een vrouwelijk persoon die veel thuis is en van een uitdaging houdt. Je moet bereid zijn tijd in haar te steken om haar vertrouwen te winnen. Ik vraag begrip en geduld van je. Uiteraard krijg je van mij de nodige begeleiding. Een evt. mannelijke echtgenoot / vriend wordt wel getolereerd door Saphiera maar de vrouwelijk persoon zal haar baasje zijn. Heb je haar vertrouwen gewonnen, dan heb je een kat voor het leven aan haar. Ze zal door het vuur voor je gaan. Ze is en blijft een kat met een verleden waardoor sommige aspecten niet mogelijk zullen zijn. Hier is ze volmaakt gelukkig geweest en ze verdient het om dat te blijven.Wanneer jij Saphiera een gouden mandje in een stabiele omgeving kunt bieden, mail me dan inclusief waarom jij denkt dat dat gaat lukken.

Meer informatie is per email of telefonisch mogelijk.

 

– Geplaatst door: Ilona, Caterry Ifness

 

 

One thought on “292 Saphiera herplaatser

Comments are closed.