391 Weemoed

Af en toe wanneer ik eens wat moet opzoeken in mijn log, raak ik verzeild in de logjes en klik door naar volgende logjes. Dan zie ik ze weer. De verhalen, de filmpjes, de foto’s van katjes die ooit hier waren. Met weemoed kijk ik naar de filmpjes van de kittens. Ik moet weer op precies dezelfde momenten lachen als ik bij het filmen moest lachen. Mijn hart vult zich weer met dezelfde liefde als toen. Ik mis het kleine grut.

Natuurlijk, ik krijg nog steeds bericht van de huidige eigenaren. Maar dat is toch anders. Het nest van Pixie. Eto en Era (nu Noodles en Suki) die bij de dierenarts door een andere klant worden aangezien als ‘gevaarlijke’ katten. Elo en Esa (nu Sjoe en Noet) die als echte bengalen uit hun tuigje losbreken maar gewoon zitten te wachten totdat ze weer opgepakt kunnen worden. Het nest van Flash. Nicky (Nicolai) die samen met zijn vriendinnetje ‘Stimpy and the Brain’ personificeert. Nova die bij de scheiding van haar personeel gelukkig bij haar vriendinnetje mocht blijven. En Nati, mijn favootje.. ach arme Nati die helaas niet meer leeft. Een knoop heeft zich bij haar vastgezet in mijn maag en die knoop, die gaat nooit meer weg. Haar eigenaresse, met wie ik nog goed contact heb, heeft alles op alles gezet om haar te redden. Tevergeefs helaas.

Maar ook katjes die hier volwassen weggingen, komen voorbij. Saphiera die zo opgebloeid is. Ishoe die laatst de verhuizing met zijn bazinnetje prima doorstaan heeft. En Tino.. Sja. Wat zal ik daar nu van zeggen? Ik weet niet hoe het met Tino gaat. Lieve zieke Tino. Ik weet niet of hij nog leeft. Ik weet niet of N. hem nog heeft. De tegenstrijdige verhalen na onze breuk spreken boekdelen. Het laatste bericht naar mij was dat het ‘uitstekend’ gaat en tegelijkertijd hoor ik van haar dierenarts dat ze al haar katten inclusief Tino herplaatst heeft. Ik zou nog uitslag van zijn geplande hartscan krijgen. Niets meer van gehoord natuurlijk.

Er waren nog veel meer katjes die allemaal stuk voor stuk een plekje in mijn hart hebben. Loslaten is moeilijk. Gelukkig heb ik mijn eigen 3tal dat hier de boel op stelten blijft zetten. Met hier en daar de nodige ruzies. Zahra die duidelijk ouder wordt. Strammer, stijver en meer op zichzelf. Pixie en Flash die hun eigen gang gaan. Meestal met elkaar.

Mijn allergie houdt zich enigszins stabiel. Ik heb wel besloten de convectorput te laten dichtmaken en iets vervangends te laten neerzetten. Ondanks het afdekken met gaas doet de constante luchtstroom met allergenen mij in de winter geen goed. Maar ik wil deze 3 voor geen goud ook gaan missen!

null
null
null

392 Zahra

Elke avond, ergens voordat het half 11 wordt, verzamelen er zich 3 katjes in mijn buurt. Je zou het dagelijkse avondetensmoment eens missen toch? Het begint om een uur of 10 en met elke 5 minuten wordt men onrustiger en ik meer en meer genaderd. Je kunt haar maar beter heel goed in de gaten houden. Je weet maar nooit wanneer ze het eindelijk half 11 vindt!

Vanavond een mooi moment om Zahra weer eens op de camera vast te leggen.

null
null
null

Hier krijgt ze een jaloerse haal van Pixie. Jaloers op de aandacht die ik even niet voor haar had.
null

Net of Pixie het slecht had gehad eerder die avond.
null

Nee, die had het echt heel slecht gehad hoor.
null

393 My Cat from Hell

My Cat from Hell. Het kan zo simpel zijn. Al 4 seizoenen kijk ik mee met Amerika en ik maak er een sport van tijdens de uitleg over de probleemkatten, zelf met oplossingen te komen. Ik vind Jackson fantatisch. Nu zijn er genoeg sites waarop deze serie gratis zonder downloads worden aangeboden. Een popup blocker kan zinvol zijn.

Een ‘must’ voor iedere bengalenfokker. Want we weten allemaal, ze zijn niet altijd de makkelijkste. We krijgen allemaal te maken met divers probleemgedrag van geplaatste kittens. Maar ook een eye-opener voor iedereen met een ietwat problematische kat of als je je kat gewoon wat beter wil leren begrijpen.

Wil je als fokker of als liefhebber meer leren over kattengedrag en probleemgevallen mogelijkerwijs kunnen aanpakken? Kijken! Vanaf seizoen 1 aflevering 1 t/m seizoen 4 aflevering 10 (en verder want seizoen 4 is nog bezig).
Aanrader. Echt waar!
De laatste aflevering was helaas te belachelijk voor woorden maar geloof me, er zitten in de volledige serie echt katten bij waarbij je je op je hoofd krabt.

Hier kan je het zelf gaan zien.
My Cat from Hell online bekijken
. Het kan even zoeken zijn welke link zonder download is. Er staan per aflevering meerdere mogelijkheden.

Voorproefje bekijken? Dat kan via dit logje.

394 Dag Saphiertje voor de laatste keer

Vaste lezers kennen haar nog wel. Vandaag kreeg ik bericht dat mijn lieve Saphiertje een agressieve tumor had en niet meer leeft.
Saphiera heeft hier 2 jaar gewoond. In die tijd hebben we haar opgelapt van een zeer bang mager bengaaltje tot een dappere dodo knuffelkont. Toen helaas haar slechte zicht ervoor zorgde dat ze de ene marble kat niet goed van de andere herkende en daardoor erg onzeker werd, hebben we met veel pijn in ons hart een geweldig nieuw huis voor haar gevonden. Haar nieuwe bazinnetje heeft haar maar 2.5 jaar kunnen knuffelen en verwennen.

RIP mijn kleine meiske. Je was een heel erg bijzonder katje. Voor altijd in mijn hart.

Zoekterm Saphiera Blog voor haar meeste blogjes.

null