35 Slecht nieuws?

Tja wat zal ik zeggen? Het ziet er niet veelbelovend uit. Het is bij dat ene minikatertje gebleven. Hij valt gestaag af, heeft moeite met drinken. Ik geef hem wel wat bijvoeding maar slikken is ook nog moeilijk. Zahra is redelijk laconiek met hem, wat ook niet een echt goed teken is. Hij wil best, maar is te zwak vermoed ik.

De dierenarts komt zo om Zahra even na te kijken. Misschien dat er nog meer zitten. Deze is waarschijnlijk toch te vroeg geboren. Aangezien ik geen exacte dekkingsdatum wist maar wel net hoorde dat ze toch niet gelijk helemaal bij elkaar gezet zijn, is het eigenlijk nog wat te vroeg deze bevalling.

Straks meer nieuws…

25 thoughts on “35 Slecht nieuws?

 1. ik dacht al dat er iets mis was….is er al nieuws? da geweest?wou dat ik iets meer kon doen dan te zeggen dat ik vreselijk meeleef…..

 2. ow wat vervelend ja.
  Wij hadden ook een keeer een zelfde situatie maar simba is er toen weer helemaal bovenop gekomen hoor.
  En het kan altijd nog vanzelf wel loskomen. 😉
  Heel veel sterkte

 3. Hoe is het nu met zahra en de kleine??
  Zijn er al meer kleintjes geboren??
  Wat zei de dierenarts??
  Ik hoop dat alles goed is.
  Veel sterkte

 4. Ik ben heel benieuwd naar wat de dierenarts ervan zegt! Heel raar 1 zo'n klein katje. Het is te hopen dat het kleintje toch rap wat aan gaat komen.

 5. Hoi Ilo
  Ik zag het al op msn dat er wat aan het gebeuren was.
  Hoe is het nou? Kan het echt zo zijn dat er maar 1 kitten is?
  Ik hoop dat die kleine het red, spannend hoor.

 6. Het is een horror scenario aan het worden, maar we blijven hoop houden…
  Ik heb Ellie gevraagd straks een berichtje hoe het gaat te plaatsen. Ik heb haar gebeld en alles verteld. Het lukt me even niet het zelf te plaatsen. Mijn rug heeft nu echt rust nodig. Dank jullie wel voor alle lieve mailtjes en berichtjes hier. Dat doet met goed!

 7. BERICHTJE NAMENS ILOJEM,
  in reactie op de vele meelevende e-mails, waarvoor heel veel dank. Inmiddels is de dierenarts 2 x geweest en zijn er 2 x weeën opgewekt. Om een uur of 3 is er een 2e kitten geboren, 66 gram en er was een plas bloed wat vermoedelijk verband houdt met een inmiddels overleden kitten dat nog in de buik van Zahra zit samen met nog een levend kitten. Met Zahra is het niet zo goed, ze is erg onderkoeld en ligt nu tussen 2 kruikjes. Afhankelijk van hoe het een en ander zich nog ontwikkelt moeten morgen de resterende kittens met een keizersnede gehaald gaan worden. Ilojem geeft elke 2 uur bijvoeding aan de kittens en heeft het zwaar, daarmee en vooral de zorg om Zahra!
  Dus lieve mensen heel veel positieve gedachten richting Ilojem, Zahra en de kittens; blijven duimen!!!
  Morgen hopelijk meer en hopelijk goed nieuws.

 8. Ohh wat erg.
  Met simba hebben we echt exact hetzelfde meegemaakt toen zaten wwe ook een hele dag en nacht in afwachting van nog 1 of 2 kittens maar het wou toen ook maar niet opschieten.
  En simba werd toen ook alsmaar zwakker.
  Uiteindelijk zijn we toen met haar naar de dierenarts toegegaan waar toen ook een keizersnee werd uitgevoerd.
  Wat bleek nou het dode kitten dat er nog inzat was te groot om door de normale doorgang te komen.
  Maar dat is nu al zo'n 10 weken geleden en het gaat nu perfect met simba en haar 2 zoontjes.
  Dus blijf vooral hoop houden hoor. 🙂

 9. Ilo, don't give up, hang in there. Lots of thoughts of strength and love your and Zahra's way….

 10. Zow. Net de tweede ronde gedaan. Zahra neemt al een uurtje rust dus maar eens de warmte op peil gebracht. Mini-katjes die luid protesteren als ze moeten worden verplaatst. Dat is een goed teken….hopelijk.

 11. Is het 3e kitten ook al geboren of moet dat met een keizersnee? Goh wat een toestand…ik hoop dat Zahra en de kleintjes er goed doorheen komen!

 12. Kleine update hier, later een log: vannacht om 3 uur is er een groot kitten geboren. Helemaal gaaf, groot maar dood… Toen deze eruit was, kon Zahra weer spinnen en tot rust komen en haar andere 2 kittens verzorgen.
  Tim voelde zich erg schuldig dat hij deze niet heeft kunnen redden. Hij is elk kwartier gaan kijken en bij de laatste keer was deze geboren en lag Zahra pontificaal op haar (ja, echt, het was een marble poesje). Ik geloof niet dat ze ooit geademd heeft en waarschijnlijk was ze al dood in de buik. Ze woog verdorie bijna 100 gram. Ze was volkomen volgroeid en waarschijnlijk de instigator van het begin van de bevalling. Of ze toen nog leefde, is gissen. We waren er allebei stuk van. Ondanks dat we gewaarschuwd waren door de da, het is wel schrikken.
  Kitten nr 2, wat bij de geboorte van kitten 3 al 12 uur oud was, werd vannacht na deze geboorte eindelijk door Zahra helemaal schoongelikt. Dat werkt toch beter dan een poetsdoekje van je surrogaatmoeder.
  De 2 kittens, marble katertjes, worden bijgevoed maar liggen ook regelmatig te sabbelen. Zahra heeft al weer een klein hapje gegeten en iets gedronken, dus ik ben wat geruster. Ik zal zodra ik tijd heb (en fut) een log schrijven over wat er allemaal wanneer is gebeurd. Het was me een heftige 48 uur.

 13. Wat een toestand meid, wat ontzettend zielig van het kittentje 🙁
  Je zal wel helemaal kapot zijn nou meid, je heb je best gedaan en meer kan je niet doen.
  Fijn dat Zahra bijgekomen is, dat vond ik wel eng hoor, en met de kleintjes zal het ook wel goedkomen, ik blijf duimen.
  Ik wou al langskomen in mn vakantie, maar ik hoor dan wel of je daar zin in en puf voor hebt.

 14. Jeetje Ilo!
  Ik had al deze reacties helemaal niet gelezen en de helft dus gemist. Wat hebben jullie een heftige tijd gehad zeg.
  Ik duim voor mama Zahra en de 2 mannetjes dat ze nu alle tegenslagen achter de rug hebben.

 15. Ja, daar sluit ik me helemaal bij aan. Heftig allemaal, hoor! Sterkte voor Zahra en de kleintjes!

 16. Ben erg blij om te lezen dat Zahra wat beter gaat en zich bekommert om haar 2 katertjes! Hopelijk gaat het nu allemaal de goede kant op!

 17. hoi ilo
  blij te lezen dat het met zahra en de kleintjes goed gaat .Vreselijk jammer van het kitten .
  Sterkte ermee
  gr joyce en dennis

 18. Wat kan er in even tijd toch veel gebeuren.
  We zullen eens even op je website kijken of er al iets geboren is maar dit hadden we niet verwacht.
  Ik vind het knap dat je nog tijd hebt kunnen vinden om ieder zo nog op de hoogte te houden.
  Jammer dat zoiets gebeurt Zahra heeft het zwaar te verduren maar we hopen ,dat zij en haar kittens sterk zijn en alles weer goed komt.
  Heel veel groetjes,Trees en Marina
  marina1606@home.nl

Comments are closed.