203 Ishoe herplaatser

Bengaal herplaatser aangeboden formulier:

– Geplaatst door: Ilona, cattery Ifness
– Woonplaats: Omg. Utrecht
– Catterynaam: Ifness

– Website: http://www.ifness.com/bengaal/
– Prijs: n.v.t.
– Beschikbaar per d.d.: direct of wanneer het het beste uitkomt
– Reageren kun je op: cattery@ifness.com en daarna telefonisch

– Url van eventuele foto’s is: http://www.ifness.com/bengaal/fotos.html

Wat betreft herplaatser:
– Volledige stamboomnaam: Ifness Ishoe

– Volledige stamboomnaam moeder: Lopend Vuur Zinniz of Ifness

– Volledige stamboomnaam vader: Hyalite Touch of Frost
– Geboren d.d.: 17 okt. 2004
– Geslacht: kater
– Stamboom afgegeven door: Felikat
– Verkoop met of zonder contract: met
– Kleur en patroon: black tabby spotted
– Karakter: innemend, vriendelijk, sympathiek, rustig, aanhankelijk, gemoedelijk

– Gecastreerd / gesteriliseerd: gecastreerd
– Onzindelijk gedrag of sproeien: zie overige opmerkingen
– Entingen tegen d.d.: kattenziekte + niesziekte jan 2008
– Ontwormd d.d.: maart 2008
– Gechipped: ja
– Lichamelijke gezondheid: zie overige opmerkingen
– Medische achtergrond: zie overige opmerkingen
– Medicijngebruik: gemiddeld 1 keer per jaar een kuurtje Panacur (specifiek ontwormingsmiddel)

– Kan bij andere katten: nee
– Kan bij honden: misschien bij een rustige
– Kan bij kinderen: ja bij oudere
– Kan in een flat: ja
– Kan in een (afgezette) tuin of buitenren: liever niet! Zie overige opmerkingen.

– Reden van herplaatsing: zie overige opmerkingen.

– Overige opmerkingen of eventuele speciale voorwaarden:

Soms moet je in het belang van een dier een drastische beslissing maken. Na meer dan een jaar twijfelen, steeds weer proberen, korte oplevingen, zijn we ondertussen tot de hartverscheurende conclusie gekomen, dat Ishoe hier niet meer op zijn plek is. Ishoe is een gecastreerde bengaal kater van ruim 3.5 jaar oud. Hij is hier geboren en we hebben hem vanaf dag 1 meegemaakt. Hij heeft flesbijvoeding gekregen, waardoor hij erg van mensen van houdt.

We beseffen heel erg goed dat het zeer lastig zal worden een goed huis voor hem te vinden. Ishoe heeft blaasgruis en heeft dieetvoer nodig. De blaasgruis is nu al jaren volledig onder controle. Zolang hij alleen maar het speciale dieetvoer krijgt, zal dit onder controle blijven. Hij hoeft hier dan ook geen medicijnen meer voor te gebruiken. Hij krijgt gemiddeld 1 keer per jaar een kuur Panacur om zijn darmen op orde te houden.

Ishoe is echter ook enigszins geestelijk gehandicapt. Voor een leek zal het niet opvallen. Je ziet niets aan hem. Maar hij reageert gewoon apart. Hij is te vroeg geboren en we vermoeden dat het daarmee te maken heeft. We zijn al een heel eind met hem gekomen maar verdere verbetering zal er niet inzitten. Het uit zich voornamelijk in wat dommig reageren, sneller dan normaal overstuur zijn, niet typisch bengaals gedrag, en af en toe wat traag van begrip zijn.

Ishoe is altijd goed zindelijk geweest zo lang de kattenbak maar geen klepje voor de opening had want dat snapt hij niet goed.

Op dit moment is Ishoe zeer schrikachtig, plast en sproeit in huis vanwege stress en kan geen rust vinden ivm de andere 2 bengalen hier. Lichamelijke oorzaken wat zijn huidige gedrag betreft, zijn door de dierenarts uitgesloten. Hij trekt zich steeds meer terug en we kunnen het niet langer aanzien. Ondanks dat we hem natuurlijk het liefst hier houden, is zijn geluk ons meer waard dan ons eigen verdriet. Toen Ishoe voor het eerst buiten de bak ging plassen waren dat de voortekenen van zijn blaasgruis. Toen die onder controle kwam, is dat ook weer overgegaan. Nu met alle stress, vervalt hij in oude patronen en is het zijn manier om zijn stress te lijf te gaan. Het sproeien is begonnen toen hij zich ongelukkiger ging voelen. We kunnen hem voor geen van beide straffen. Hij begrijpt het niet en het zal alleen maar nog meer stress genereren.

Wij vermoeden wanneer Ishoe geplaatst wordt bij iemand die veel aandacht aan hem kan besteden, zonder andere katten in huis, dat Ishoe weer gelukkiger wordt.

We hopen dat er iemand is, die bijv. een wat ouder iemand, in de vriendenkring of familie weet, die het wil proberen. Iemand met veel tijd en geen katten. Weet jij misschien iemand? Denk dan ajb aan onze Ishoe.

We hebben in eerste instantie een proefplaatsing in gedachten. Gaat het niet, blijft hij onzindelijk of wordt hij nog ongelukkiger, dan mag hij terugkomen. We kunnen namelijk niet beloven dat een herplaatsing inderdaad voor hem de oplossing zal zijn. Maar wanneer we het niet proberen, zullen we het nooit weten. Wel vragen we het zijn tijd te geven. Ishoe heeft meer tijd nodig dan andere katten om te wennen aan een nieuwe situatie. We zullen tzt. al onze opgedane ervaring om hem hiermee te helpen, delen.

Ishoe is een zeer innemende kat, die zich snel in je hart zal nestelen. Hij is een imposante verschijning maar schijnt bedriegt. We hebben nog nooit een kat meegemaakt die zoals Ishoe, werkelijk waar geen enkel greintje agressie in zich heeft. Hij heeft nog nooit en dan ook werkelijk nooit naar ons uitgehaald. Alleen bij het toedienen van evt. medicijnen zal hij zich, zoals elke kat, verdedigen. Maar zelfs dan vertoont hij liever vluchtgedrag dan zijn nagels te gebruiken.

Ishoe is zeer gemoedelijk, ontzettend lief en zeer mensgericht. Zelfs mensen die normaal gezien bang van katten zijn, vallen al snel voor zijn superzachte vriendelijke, sympathieke karakter. Hij vraagt veel één op één aandacht, zit graag op schoot of bij je in de buurt en is zeer aanhankelijk. Hij kan slecht tegen veranderingen, maar een overdaad aan liefde doet hem goed. En dat krijg je dan ook dubbel zo veel terug van hem. Ishoe is een kat met een groot hart en onvoorwaardelijke dankbare liefde. Tot het moment dat hij hier zich ongelukkiger ging voelen, kon je hem geen groter plezier doen dan met een verenstok met hem te spelen of hem op op je buik te laten slapen. Je kan hem overal kroelen en hij vindt alles even heerlijk. Ishoe is een vriend voor het leven en heb je met hem kennis gemaakt, dan zal je hem nooit meer vergeten en zal hij nooit meer uit je hart gaan.

Onze zoon wil graag nog de volgende aanvulling vertellen: Ishoe vindt het heerlijk om, wanneer je zijn vertrouwen gewonnen hebt, bij je onder de dekens te kruipen. Hij houdt sowieso erg van beschutte plekjes. Ook houdt hij erg van knuffelen.

Of Ishoe bij een hond kan, is ons onbekend. Wij vermoeden dat hij minder problemen met een hond dan met een andere kat zal hebben omdat Ishoe moeite heeft met ‘katse’ relaties onderhouden. Op dit moment is hij bang van honden, maar dat komt met name omdat hij ze niet gewend is. Wij hebben geen hond. Misschien dat het na een periode van wennen, met een vriendelijke rustige hond wel zal gaan. Voorwaarde is wel dat de hond echt rustig en vriendelijk is en Ishoe met rust laat wanneer hij met rust gelaten wil worden. Beter nog zou zijn als Ishoe een helemaal eigen plek krijgt waar hij zich naar believen kant terugtrekken.

Ishoe is opgegroeid met een wat ouder kind. Ishoe kan heel goed met kinderen overweg en andersom, maar ivm zijn schrikachtigheid verdienen kleine kinderen niet onze voorkeur.

We zien het liefst dat Ishoe niet naar buiten of in een ren gaat, om territorium plas- en stressproblemen in huis verder te voorkomen. Zolang Ishoe zich alleen maar binnen begeeft, zonder de uitdagingen en mogelijke stressfactoren van buiten, zal hij minder geneigd zijn territorium binnen te markeren en zal hij zich veilig blijven voelen. Deze theorie is weer eens bewezen tijdens onze vakantie. Hij is toen niet naar buiten geweest en er is niet gesproeid. Zodra hij weer in de ren was geweest, was het weer raak. Hem buiten los laten lopen is, naast bovenstaande, zeer onverstandig ivm zijn handicap.

Ishoe is een goed opgevoede kat waar wij heel veel tijd in hebben gestoken:

Ishoe krabt niet aan meubels zolang hij een krabpaal tot zijn beschikking heeft. Hij zit, net als elke bengaal, graag op een hoge plek. Hij kan springen als de beste, maar zal alleen op makkelijke bereikbare plekken gaan zitten.

Ishoe luistert goed naar zijn naam. De tafel en het aanrecht zijn verboden terrein hier. Met een consequent -Ishoe Nee!- zeggen en, helemaal in het begin, de plantenspuit gebruiken, is dat redelijk afgeleerd. Ishoe weet dat hij niet van onze borden mag eten en zolang hij geen erge honger heeft, zal hij dit dan ook niet doen. Bedelen doet hij ook niet.

In het belang van Ishoe en de toekomstige eigenaar, zijn wij eerlijk over hem. Als je meer over Ishoe wilt lezen, wij houden al jaren een log bij op http://ifnessbengalen.web-log.nl/
Op http://www.ifness.com/bengaal/kittens2004.html kun je alles terugvinden over zijn geboorte en de 13 weken daarna. http://www.ifness.com/bengaal/index.html is de algemene site, waar al zijn foto’s staan. Ook is het mogelijk het telefoonnummer van onze dierenarts waar hij sinds de leeftijd van ongeveer 8 weken ingeschreven is, te verkrijgen, zodat je daar navraag kunt doen.

Ishoe heeft zich absoluut bewezen en heeft het verdiend om weer gelukkig te worden. Dat is op dit moment het enige wat voor ons telt.

Uiteraard blijven wij stand-by voor gerichter advies, tips, of hem terugnemen. Als alles goed gaat, zouden we het zeer op prijs stellen om, na een lang genoege periode, hem nog een keer te komen bezoeken. Hij zal ons dan waarschijnlijk niet goed meer herkennen en zo hoort het ook.

6 thoughts on “203 Ishoe herplaatser

 1. Ilona Ik leef met jullie mee.
  wat een moeilijke tijd weer en wat een moeilijke beslissing.
  he bah dat Isoe het niet trekt.
  Meid het is inderdaad de beste beslissing en ik hoop dat er gauw een plekje voor hem is bij een stel geweldige mensen.
  groetje en sterkte in deze lastige tijd
  Astrid van Wakanda

 2. Meid, *zucht* wat een toestand… Maar het feit dat je doet wat het beste voor Ishoe is zegt een heleboel over jou:)

 3. Wat een moeilijk besluit; ik moest wel slikken toen ik las wat jullie zoon als aanvulling had op je schrijven, het zal voor hem ook enorm verdrietig zijn dat Ishoe niet op de juiste plek is bij jullie. Ik hoop van harte dat hij snel een mooi plekje kan krijgen, wat hij als enige kat de rust verdient die hem gegund is en dat hij geen stress meer heeft.

 4. Ach Ilona,
  wat ontzettend vervelend dat dit nu moet gaan gebeuren!
  Maar eerlijk is eerlijk, het is idd het beste voor je ventje.
  Ik vind dat je hem heel mooi en eerlijk beschreven hebt en ik hoop dat je snel een fijn huisje voor hem vindt!
  Groetjes,
  Michelle

 5. Dus dan uiteindelijk toch meid..wat zal dit vreselijk zwaar zijn voor jullie..als wij geen katten hadden gehad had hij met alle liefde hier mogen komen.
  Het is een aandoenlijk manneke, ik hoop dat hij een plekje vind waar hij weer gelukkig mag worden en voor jullie heel veel sterkte met deze immens moeilijke beslissing.
  dikke kus!
  San

Comments are closed.