202 Dikkertje

Al tijdens de vakantie kreeg ik van de buurvrouw die voor de katjes zorgde, sms berichtjes dat Zahra zeer boos en chagrijnig was en alleen maar gromde. Ishoe was een lieverd die alle aaitjes met liefde in ontvangst nam. Pebbles was een lijvige puber aan het worden. Vlak voor we terugvlogen, kreeg ik nog een kleine ‘heads up’ dat Pebbles echt aan het dichtgroeien was. Ach, zo erg zou het toch niet zijn? Ze is erg op haar voedsel gesteld, dat weet ik, maar katten overeten zich toch niet zo snel?

Enfin, we kwamen thuis, Zahra hoorde ons en begon te schreeuwen. Zodra de deur boven door Jem geopend werd kwam ze naar beneden stormen, Ishoe er even hard rennend achter aan. Pebbles kwam niet. Toen hoorde ik Jem roepen: “Oh mamma!!! Pebbles is echt hartstikke dik geworden, ze lijkt wel een langhaar!” Daar kwam ze aan hoor, van de trap af gehobbeld: boink boink boink. Ik wist niet wat ik zag. Ze was gegroeid, maar dan echt vooral in de breedte. Voor de vakantie woog ze 3.5 kilo. Nu 5 kilo.

Met 150 gram eten per dag voor 3 katten 2 weken lang, betekent het dat zodra de andere 2 hun bakje even onbeheerd lieten staan, zij die tot op het laatste brokje moet hebben leeggegeten. Zahra en Ishoe zijn prima in proportie, dus ze hebben zeker niet echt honger geleden, maar genoeg kunnen ze nooit hebben gehad. En dat terwijl de buurvrouw Ishoe nog apart in de badkamer heeft gevoerd zodat ze ervan verzekerd was dat hij in ieder geval wat binnenkreeg met zijn langzame tempo van eten.

Ik ben geen voorstander van in de groei zijnde katten op dieet zetten, maar dit gaat zelfs mij te ver. Dit is niet gezond meer. Ze kan niet meer normaal op een stoel springen, als ze de trap afkomt is het net alsof er een voetbal vanaf rolt. Dus, in de groei of niet, ze staat sinds vandaag op dieet.

Aan Ishoe merken we niet dat we zijn weggeweest. Zahra is erg opgelucht dat we weer terug zijn. Ze blijft onrustig roepen wanneer ik even uit haar blikveld ben. Het is gewoon een zeer eenkennig vrouwtje en stiekem ben ik er best een beetje trots op. 🙂4 thoughts on “202 Dikkertje

  1. Wat een giller! Moeders is de deur uit en het eet festijn kan beginnen:) Dat is een poes naar m'n hart:)

  2. nou, dit is nog niets vergeleken bij Moos, de van origine witte (maar vaak hebben we ons afgevraagd waar hij nou weer in had liggen rollen als hij weer eens grijs thuis kwam!) je-weet-wel-kater van de buren waar we ruim vier weken voor hebben gezorgd……. maar gelukkig was 'ie al zo fors voordat wij met voeren begonnen (en ligt het gelukkig dus niet aan ons). Helaas hebben we hier geen foto van 'm…… Komt wel als we terug zijn uit Denemarken. Sterkte met de vermageringskuur!

  3. oh pebbels toch het lijkt wel of je zwanger bent geweest met je hang buik.
    volgens mij moet je niet alleen op dieeet maar ook weer sporten samen met Jem even het velletje strak treken met buik spier oefeningen.
    Jem zet hem op dat gaat je vast lukken als goede katten trainer.

  4. Voor een niet gecastreerd poesje van 10 maanden is ze echt achterlijk dik. Er moet dus echt wat gebeuren. Een beetje reserves voor wanneer ze straks krols gaat worden, kan geen kwaad. We doen het rustig aan. Ik bouw haar hoeveelheid geleidelijk af en ben ook niet al te streng. Daarnaast krijgt ze nu ook weer wat meer beweging. In de vakantie hebben ze op de 2 bovenverdiepingen gezeten en verveling heeft waarschijnlijk wel meegespeeld. Nu ze weer door het hele huis kan en ik een lading spiksplinternieuwe bontmuisjes uit de la heb getrokken, krijgt ze haar beweging vanzelf wel. Jem probeert ook haar zijkanten met zijn handen te laten trillen ("zo'n trilplaat werkt toch ook mamma?"), maar dat zal geen zoden aan de dijk zetten. Het is jammer dat we geen loopband hebben. Ik heb hilarische filmpjes gezien van katten die daar erg veel lol op hebben en meer dan genoeg beweging zo krijgen. :-))

Comments are closed.