154 Wist je dat..

*padden kunnen gillen?

*we een slang in de tuin hebben?

Nee, dat wist ik ook niet totdat ik Ishoe in de tuin los liet lopen. Eerst had hij iets te pakken wat lang, glibberig, zwart, dik en minimaal 20 cm lang was. Die ontsnapte voordat ik goed kon zien wat het was. Hij glibberde weg in het struikgewas.

Ishoe was al snel afgeleid door iets anders. Ik hoorde een ijselijke gil en zag dat er een pad een meter omhoog werd gesmeten. Daarna lag hij stil in het gras en hield zich voor dood. Alleen zijn ogen verraadde hem. Ishoe zat ernaast met een vieze smaak in zijn bek. Hij bleef steeds met zijn tong langs zijn bek likken en schudden met zijn kop. Ik vond het wel even genoeg tuinavonturen voor die dag en zette beide onruststokers naar binnen. Ishoe was zeer boos! Hij heeft zeker een uur klagend miauwend bij de deurkier gezeten. Zijn prooi ontsnapte hem zomaar omdat zijn liefste ‘trappel- en likobject’ (ondergetekende) hem van een serieuze paddenvergiftiging wilde behoeden en akelig in haar maag werd van het wrede geweld.