144 Crisisopvang (1)

Vanochtend stond de buurvrouw die in onze vakanties altijd zo liefdevol en geweldig voor Zahra en Ishoe zorgt, op de stoep. Bij haar zoon thuis is 3 weken geleden een nest kittens te vroeg geboren. Van de 5 is er 1 nog in leven maar moeder zorgt er niet goed voor. Het kitten Lucky genoemd, moest voor een paar uurtjes opgevangen worden omdat ze dringend van huis moesten. Of ik misschien…? Ja natuurlijk!!!

Ik wist niet wat ik zag. Een ieniemieniekitten van 90 gram, meer dood dan levend. 90 gram is een redelijk normaal geboortegewicht en deze was al 3 weken oud. Hij lag helemaal in elkaar gekrompen in een rare bocht. Zijn oogjes waren open, en met een flesje kittenmelk begon hij lekker te spinnen en zich wat te ontspannnen. Hij slikt goed zelf dus dat is mooi meegenomen. Zahra en Ishoe heb ik boven gehouden maar toen ik met mandje en al naar boven kwam om mezelf even aan te kleden, verdwenen ze boos onder een bed. Oef, dat was te verwachten. Ik heb Lucky in mijn bh gestopt zodat hij lekker warm bleef en ik een oogje in het zeil kon houden. Daar heeft hij gezeten tot zijn 2e fles- en plasronde.

Toen Jem thuiskwam en ik liet zien wat ik bij me droeg, klaarde zijn gezicht helemaal op. Voordat ik tekst en uitleg kon geven: “Dus daarom waren Ishoe en Zahra zo boos op elkaar! Zahra was zwanger!!” 🙂 Kinderlogica 🙂

Lucky is nu weer terug naar zijn moeder en pleegouders. Ik hoop dat hij het redt. Ik heb alles wat ik nog in huis had aan flesjes, kittenmelk, medicatie etc. meegegeven.

Zet hem op Lucky! Fingers crossed dat je je naam eer aan kan blijven doen. Ik heb in ieder geval van je genoten!8 thoughts on “144 Crisisopvang (1)

 1. De laatste berichten over Lucky zijn goed. Hij drinkt als een tierelier, wordt door zijn moeder gewassen en is levendig. Joost, mocht je dit lezen, ik hoop dat het met jou ook goed gaat en laat even weten hoe verder met je 'pleegkind' gaat? Veel succes!

 2. Gossie, fijn dat het goed gaat met die kleine Ilo.
  Ik hou je log nog steeds bij hoor, alleen langskomen is op het moment lastig..te druk en vermoeid..

 3. Ach wat een lief kittentje, ik hoop echt dat hij het redt hoor en dat het een stoere grijze kater mag worden. Laat je dan af en toe nog een foto van hem zien? Als hij groot gegroeid is??

 4. Lucky gaat als een speer. 30 gram in 3 dagen en dat is prachtig voor zijn gewicht. Hij heeft al heel wat meegemaakt zijn kleine leventje, en vandaag was dat een bezoekje aan de….
  hoeren! ;-)))))
  Joost was vandaag van huis en zijn vriendin werkt bij het Leger des Heils in de opvang. Zijn vriendin heeft Lucky dus meegenomen naar haar werk vandaag omdat het voeden natuurlijk gewoon doorgaat. Zo klein nog en dan al…. tssssskkkkkkk.

 5. Ik denk dat deze kleine man het wel gaat redden. Hij drinkt ondertussen zo veel per keer dat hij van glazen SPAT flesje is geswitched naar een heuse echte kittenfles. De eerste keer wist hij niet wat hij nou met die rare speen bij zijn bekkie moest doen, maar toen hij het eenmaal doorhad, vertoonde de melk in de fles een draaikolk en was binnen de kortste keren van fles naar maag getransporteerd. Nog even en ze kunnen pap en misschien zelfs geweekte brokjes gaan proberen! Ik ben blij dat ik een, weliswaar zeer korte, bijdrage heb mogen leveren en dit vertederende hoopje heb mogen leren kennen.

 6. Leuk om te zien en alle reacties! Wij zijn ook heel blij dat het zo goed gaat met Lucky. Het springt, rent en eet steeds beter!

 7. Hey Saskia,
  Zo zie je maar weer. Breng je een kitten en binnen de kortste keren leeft er een groep onbekenden met je mee. ;-)) Leuk dat je reageerde!

 8. Tof dat er toch nog mensen op de wereld zijn wat voor zo'n arme onschuldige beestjes willen zorgen, zelf heb ik ook een katje gevonden in augustus wat ook ondervoed en erg ziek was, gelukkig genoeg heb ik er nu een mooi katertje aan over gehouden wat ik doodgraag zie… by the way, prachtige diertjes wat je hebt echt waar!!!!

Comments are closed.