142 De oude

Ishoe begint weer zijn eigen ikje te vinden. Hij ligt nog wel regelmatig in de vervoermand te slapen en kruipt dan zelf onder het dekentje. Maar hij komt weer op schoot, zit weer voor het raam te piepen dat hij naar buiten wil en accepteert Zahra weer als vanouds. Nouja, bijna dan.

Gisteren bij het uit de badkamerkraan drinken, was Ishoe er eerder dan Zahra. Normaal gezien als dat gebeurt, zodra Zahra arriveert maakt Ishoe plaats en wacht geduldig op de badkuiprand totdat het zijn beurt weer is. Gisteren niet, hij ging niet weg en Zahra werd gedwongen samen met Ishoe tegelijkertijd te drinken. Dat was niet de bedoeling! Ze heeft het gisteren nog van hem gepikt, maar vond het vandaag wel nodig Ishoe een aantal keren even weer op zijn plek te wijzen. Het moet weer even duidelijk worden dat zij de baas is en zij de baas blijft. Dan legt ze hem hardhandig op zijn rug, bijt in zijn keel totdat hij stilligt en dan is het goed. Zo gaat het al jaren en het lijkt in niets op wat er zich de afgelopen week heeft afgespeeld.

Ik ben blij mijn eigen Ishoe weer gelukkig te zien.

4 thoughts on “142 De oude

  1. Ben blij dat de vrede +/- weer getekend is!! Klonk inderdaad helemaal niet als de knuffelige Ishoe…

  2. Ik vraag me af of Ishoe inderdaad gehandicapped is in bepaalde opzichten of dat hij gewoon langzamer is in het verwerken van gebeurtenissen omdat hij niet gewend is aan onverwachte dingen. Ik zie het hier thuis. Puck (14 jaar) gaat elke dag naar buiten en is gewend aan dingen als auto's en fietsers en gillende kinderen en wind, en allerlei andere onverwachte dingen. Hailey en Oliver gaan allebei niet naar buiten en een tijdje terug had Tessa per ongeluk de achter deur open gelaten en Oliver was naar buiten gegaan. Ik vond hem terug, onder het deck, helemaal in de war en hij is echt dagen lang helemaal van de kaart geweest. Waarom? Gewoon omdat hij er niet aan gewend is. Hij heeft dagen lang tegen me lopen blazen.
    Ishoe had waarschijnlijk nog niet eerder verstrikt gezeten in een lijn en zoiets onverwachts kan vreselijke paniek oproepen en dan zijn ze een tijdje van slag. Misschien was dat het wel of een combinatie van die twee?
    Happy to see the Peas and Carrots back together!" 😀

  3. Hoe dan ook, het maakt mij niet uit. Het is niet meer dan een constatering van alles wat we bij hem zien. Het is gewoon een katje om rekening mee te houden. Ze komen zonder gebruiksaanwijzing en labels op de wereld en je moet er maar wat van zien te maken. (Net als kinderen en echtgenoten overigens. 😉 )

  4. Hahaha ik wilde net zeggen…..dat is niet alleen bij katten zo ! (No offense Tim & Dan!)

Comments are closed.