371 Zonder bewijs

Met een nest bengaalkittens heb je altijd wel wat te vertellen. Je hebt alleen niet altijd de foto’s om het te bewijzen. Neem van mij aan: echt gebeurd!

Ik heb een keukenblok waarbij aan de zijkant bij de muur op vloerhoogte ruimte voor de buizen van de verwarming is open gelaten. Ik heb deze ruimte al jaren provisorisch zeer stevig afgedicht met erin gepropte petflessen en lege potjes. Er kan namelijk net een kat in maar met die hete buizen.. Een kat die erin gaat, moet in zijn achteruit terug. Draaien is onmogelijk. Ik vond al dat Flash de laatste dagen zo vaak aan het proberen was toch de opstopping eruit te trekken.

Laatst zaten er 2 kittens en 2 volwassenen achter het keukenblok in het midden te krabbelen. Van dezelfde plek maar dan ver onder het keukenblok hoorde ik gekras en gemieuw. “OH NEE!!! Nu zitten er 2 kittens onder en die kunnen er natuurlijk NEVER NOOIT meer onderuit! Hoe kwamen die daar? Hoe ga ik die in hemelsnaam weer veilig terugkrijgen? Nu moet ik dat hele keukenblok slopen. Hoe moet ik dan doen zonder die kleintjes te verwonden? Ben ik daar wel sterk genoeg voor? OH MY GOD, hoe moet ik dit nu weer fixen? Waar moet ik beginnen? Waarom gebeurt zoiets altijd als er niemand anders thuis is? Die arme kleintjes zitten vast in paniek helemaal klem!” Ik zag mezelf al staan met een breekijzer in mijn hand dat keukenblok gecontroleerd aan gort te trekken.

Even mezelf tot rust gemaand. Het gemieuw klonk niet echt alarmerend. Meer alsof ze gewoon lol hadden. Nadere inspectie van de voorkant van het keukenblok, leerde me dat één of andere onverlaat de petflessen en potjes had weggetrokken, een sleufje had gevonden en net zolang gewrikt had todat een verlijmd latje los was. Daardoor was er, voor mij onzichtbaar, aan de zijkant een gat ontstaan waar precies, en ook niet meer dan dat, een kitten doorheen kon. Dit moet Flash zijn geweest. Dat latje zat behoorlijk stevig verlijmd. De 2 kittens die nu eronder zaten, hadden het proces blijkbaar met veel plezier gevolgd en waren er als de kippen bij gebruik te maken van het gat.

Nadat ik het latje helemaal had weggetrokken, zag ik daar 2 vrolijke kittens (Eto en Esa) die onder geen beding van plan waren te vertrekken. Sterker nog, de rest inclusief Pixie en Flash dook er ook onder. Wat ik nog meer vond? Een enge muizenval die niet van mij was (ergo, meer dan 10 jaar oud en van de vorige bewoners) en hele oude speeltjes van Zahra die ik al jaren kwijt was. Het sleufje had er blijkbaar altijd al gezeten. Weer zo’n fijne klusfout van de vorige bewoners.

In alle hectiek is het geen moment in me opgekomen foto’s te maken. Daarom deze keer wat lieve andere foto’s:

Samen met Flash:
null
null

Samen met Zahra (!):
null

Samen met mamma Pixie:
null

Gewoon samen:
null