120 Kindjes

Zahra kan geen kindjes meer krijgen alleen dat weet ze zelf nog niet.

Al wekenlang vind ik telkens een grote afgelebberde bontmuis op de bank naast haar terug. Ik gooi hem elke keer er weer af want echt fris is hij niet meer. Soms vind ik de muis ergens op de bovenverdieping terug om hem een paar uur later weer op de bank aan te treffen. Of hoor ik opeens het kattenluikje in de tussendeur boven klepperen en krijg ik een speelgoedbeertje in mijn schoot geworpen. Door de open treden van de trap gegooid precies op de bank gemikt die er schuin onder staat. Jem zijn pluche sloffen zijn regelmatig zoek en kan ik terugvinden op haar slaapplek. Of ik word ‘s nachts wakker van een miauwende Zahra die voor de deur staat met muis of beer in haar bek. Wanneer ik dan open doe, legt ze die voor mijn voeten neer en vertelt me precies wat ik er mee moet doen.

Ik heb nog een beetje moeite met het te verstaan maar het schijnt erg belangrijk te zijn.


10 thoughts on “120 Kindjes

 1. Dat is grappig want Puck is al 12 jaar geleden gecastreerd en ik vind nogsteeds natte slobber muizen overal door het huis heen. Ze speelt ermee, ze kauwt ze op en ze wast ze, moederinstinct denk ik:) Ze komt ook regelmatig met echte muizen en vogeltjes thuis en legt die dan voor mijn voeten. Dan gaat ze ernaast zitten en kijkt me aan met een blik van "hier, jij arm mensenkind, hier heb je ook wat eten". Ik heb weleens gelezen dat katten het gevoel hebben dat ze voor hun baas of bazin voer moeten gaan halen. Of het echt zo is weet ik niet, wel weet ik dat het vinden van half opgegeten muizen en vogeltjes in m'n huis niet altijd even prettig is:)

 2. Puck haar omainstincten. 😉
  Maf is dat inderdaad van die half opgegeten muizen en vogeltjes. Hier worden ze dus niet gegeten. Zodra ze dood zijn is de lol eraf en kan ik met mijn slaperige hoofd en blote voeten 's nachts elk moment op een dood lijkje staan wanneer ik even snel naar de wc wil. *shock* En geloof me, dat voelt erg naar! Zelfs nu Zahra van mening is dat ze ernstige honger lijdt, vind ik nog steeds hele muizen.
  Afgelopen zomer in Kreta zag ik dat het ook heel anders kan. Deze kat, een halve zwerver die wel wist waar hij zijn dagelijkse eten kon halen, ving regelmatig een eigen maal. 1 van de laatste avonden kwam hij het even laten zien. Hij legde het voor onze voeten neer en bleef er bewakend bijzitten. Onder geen beding mochten we dichterbij komen. De voorstelling ging beginnen; 'kijken kijken niet aankomen'. Meneer was zich aan het voorbereiden. Even het lijfje goed neerleggen. *Hap* *kratsch* daar werd de kop afgebeten en verorberd. *Schrok* *kritsch* daar ging het middenlijf. *Slok* *kretsch* en de laatste hap, het staartje werd als het ware naar binnen geslurpd. Alles met alles heeft het nog geen 20 seconden geduurd, zonder ook maar 1 druppel bloed te morsen, voordat er niets meer aan de muis te herinneren was. Hij was gewoon weg tot de laatste haar.

 3. Je moet horror boeken gaan schrijven jij:) Katten spelen vaak met muizen en vogeltjes. Zolang het nog beweegt en een beetje fladdert is het leuk, daarom zie je ook zo vaak dat ze hun prooi niet dood maken, want dan is de lol er vanaf. Ik heb hier zo'n infra rood muis die beweegt zodra de kat in de buurt komt, daar zijn ze uren zoet mee met dat ding. Het feit dat Zahra de muis niet opeet betekent dat ze echt wel genoeg te eten krijgt:)

 4. Een infra rood muis die beweegt wanneer er een kat in de buurt komt??? Bestaat dat? Daar moeten wij zeker weer een jaar of 10 nog op wachten hier in NL? Ohhh geweldig! Die wil ik ook! Ehm… correctie… die willen Zahra en Ishoe ook!!
  En natuurlijk krijgt dat gekke beest genoeg te eten. Ze wordt niet dik van de lucht. ;-)) Alleen is zij zelf een andere mening toegedaan.

 5. Wanneer ik zoek op infra rood muis in google vindt hij natuurlijk alleen computermuizen. Zou dat ook werken? *think*

 6. Hier eten ze naast vogels en muizen ook konijnen, mollen, hazen, duiven, vlinders, libellen…..De Kiempjes gaan echt met z'n vieren, als een team, 's nachts op jacht en 's morgens vind ik door het hele huis allerlei onderdelen van de verschillende dieren terug.

 7. De Kiempjes hebben het voorbeeld van de moeder en Pomme gekregen he? Dat klinkt als een troep leeuwen op jacht. Mollen zelfs! Zitten er ook ratten bij? Ratten zijn altijd eng. Een echte boerderijkat verliest maar 1 keer van een rat en dan is het afgelopen… met de kat. ;-(

 8. We hadden een lapjespoes gehad die ook alles mee naar huis nam. Ze speelde bv tijden met een gevangen muis die verdoofd was maar af en toe probeerde te ontsnappen waarna ze dan met een ferme klap het piepbeest weer neermepte. Ook in de lucht gooien en alles. Op een morgen stapte mijn man nietsvermoedend de deur uit precies op de verdoofde muis waar Lapka mee aan het "spelen" was. Natuurlijk was hij direkt dood. Lapka was behoorlijk onthutst dat haar spelletje zo abrubt afgelopen was.

 9. Wat schattig, die kindjes van Zahra!
  Hier vangt alleen Luna beesten en waarschijnlijk eet ze ze ook op of verstopt ze ze, want we zien vaak alleen een berg veertjes of een bloedvlek. *sick*
  Heeft Isra al een nieuw huis? Jammer zeg, dat ze niet zwanger wil worden. Ik was wel benieuwd naar Zahra's kleinkinderen.

 10. Isra heeft nog geen nieuw huis. Het is een poesje die niet voor iedereen en voor elke kat al aanwezig geschikt is. Toen ze nog hier was en klein was ze altijd al haantje de voorste met alles en dat heeft zich blijkbaar doorgezet. Er zal zich ongetwijfeld iemand aandienen op een gegeven moment.
  Kleinkinderen van Zahra kunnen ook nog van haar zusje in Amsterdam komen of van Felice. We wachten het maar gewoon af.

Comments are closed.