109 Vakantie 2006

In onze vakantie op Kreta in Koutsouras kroop het bloed weer waar het eigenlijk niet gaan kan. Op het complex zat een aangelopen dominante kater, broodmager, scheef gegroeid door een eerder ongeluk en waarschijnlijk een buik vol wormen. Hij was sociaal en wilde graag aandacht. Zijn vacht voelde als een kokosmat en viel met bosjes uit. Kwam je per ongeluk aan een pijnlijke plek dan beet hij je waarschuwend. Tot echt uithalen heb ik hem maar niet verleid. Of ik hem even wilde ontwormen. Nu heb ik wel wat angst om een wildvreemde kat en pil in de bek te duwen maar het viel reuze mee. In vergelijking met hier ging hij er verrassend makkelijk in. Na deze ontwormingspil en hem iedere dag een extra maaltijd te geven, begon hij langzamerhand weer wat aan te komen. Hij wist precies wie hem eten zou geven, de eigenaresse en ik. Zodra we in zijn vizier waren, kwam hij miauwend op ons af. Het gebeurde wel eens dat hij net een bakje eten had gekregen van de 1 en dat de ander er ook mee kwam aandragen. Hij had een mooie functionele werkplek voor zichzelf veroverd. Iedere andere zwerfkat werd met grof geweld van het terrein verjaagd. Daarnaast joeg hij op muizen en grote insecten.


Wat een verschil met de katjes hier. Toen ik weer thuis kwam en Zahra en Ishoe eens een lekkere knuffel gaf, voelden ze als zijde onder mijn handen. Nu zijn bengalen sowieso erg zacht van vacht maar het verschil was nu wel heel erg groot.

Ze zijn in de tijd dat wij weg waren uitstekend verzorgd door een lieve buurvrouw. Mede door de extreme warmte en Ishoe die een dierenartsbezoekje nodig had om zijn overstuur zijn onder controle te krijgen, heeft ze er uiteindelijk veel meer werk aan gehad dan van te voren beoogd. Ook ik heb er wat meer werk aan overgehouden aangezien ik de slaapkamer heb laten openen omdat dat de enige plek in huis was waar het nog enigszins uit te houden was. Helaas, Zahra werd krols en heeft er gesproeid en een onverlaat heeft op het tapijt gepiest. Ik weet nog steeds niet wie dat nou steeds doet. Mijn moeder heeft nog expres alle kleren uit de slaapkamer opgeborgen maar iets kleins over het hoofd gezien waar grondig gebruik van is gemaakt. Ik ben dus in de weer met biotexsopjes, Sanifris bio en begin de aanschaf van een stoomapparaat te overwegen.

5 thoughts on “109 Vakantie 2006

 1. Re: Wat een verschil met onze poezels he?
  Ja behoorlijk. En dan was deze kat nog in redelijke conditie omdat hij gewoon elke dag een maaltijd krijgt op het complex. Ik heb wat leed gezien hoor onderweg. Bah bah. De eigenaresse vertelde ook dat je je gewoon niet kunt hechten aan katten in Griekenland. De kans dat ze, ondanks regelmatig te eten geven, jong sterven is gewoon heel erg groot. Tot voor kort had deze kater gezelschap van een zwarte poes. Helaas werd deze een paar maanden geleden dood van de weg geplukt niet ver van het complex. Deze kater schijnt eerder in zijn leven erg veel geluk te hebben gehad. Bij zijn ongeluk (of mishandeling??) had hij zijn nek gebroken. Zijn toenmalige eigenaar heeft voor medische hulp gezorgd en de kat is er, zij het met blijvende gebreken, weer bovenop gekomen.
  Ook ik ben gestopt ergens onderweg toen ik een kitten van een week of 3 over de drukke weg zag schuiven. Ik wilde hem alleen maar weer terug naar de kant zetten, daar waar zijn moeder ergens in de bosjes op hem zat te wachten. Gelukkig was het niet nodig. Tegen de tijd dat we een plekje hadden om te stoppen en te keren, was het beestje al verdwenen en we vermoeden dat hij weer is teruggekropen want erg snel was hij nog niet.

 2. Hallo,
  Hierbij wil ik je graag even bedanken voor de informatie over onzindelijkheid op je homepage.
  Gisteren ben ik daar via google gekomen en ik heb al je tips direct toegepast op onze kitten. En met resultaat!
  Vanmorgen had hij al op de bak een grote boodschap achtergelaten en sinds vanmiddag zoekt hij ook voor de kleinere ongemakken de bakken op! Soms als het wat drukker om hem heen is, wil hij een gek plekje opzoeken, maar als ik hem dan oppak en op de bak zet, doet hij gelijk zijn best.
  Heel erg bedankt!!!!
  Groetjes, Sam
  ps. En wat een prachtige katten hebben jullie!!!

Comments are closed.