87 Ziekenboeg

Het vorige log is alweer een tijdje terug, maar met reden. We hebben hier een paar roerige weken gehad.

Het begon met Jem die ziek werd; hoge koorts, blafhoest, spugen en diarree. Mijn arme manneke heeft uiteindelijk zijn hele voorjaarsvakantie zielig onder een dekentje op de bank doorgebracht. 2 dagen nadat Jem ziek werd, begon Felice met spuitpoep. Dat heb ik een dag aangekeken en toen toch maar besloten medicatie te geven. 5 dagen lang, 2 keer per dag een gevecht met een klein lijfje met hele scherpe nagels en tanden maar het sloeg wel snel aan. Billetjes vegen en vaak zelfs haar helemaal wassen was standaard inbegrepen want het spoot echt alle kanten op en ze smeerde zichzelf compleet onder.

Felice ging de betere kant op toen Ishoe ziek werd. Kotsen, niet meer willen eten of drinken en zielig bij Jem op de bank liggen. Bij de dierenarts kreeg hij prikken en een flesje medicijnen. Toen had ik Felice 2 keer per dag, Ishoe 3 keer plus een keer of 6 per dag voorzichtig dwangvoeren en water toedienen. Elke keer als ik maar mijn neus liet zien, vluchtte hij onder de bank. Heel langzaam knapte hij op maar kots ruimen bleef noodzakelijk.

Zahra werd krols en ik hield mijn hart vast. Wanneer ze krols is, wordt ze bevattelijker voor darm- en maagproblemen. Tussendoor zijn Tim en ik nog door Jem aangestoken en hebben wij ook een dag of wat niet lekker doorgebracht. De bank was al bezet met zieke lijfjes en de verpleging ging gewoon door.

En toen.. ach ja, het zat erin: Zahra! Kotsen kotsen kotsen. Gelukkig bleef ze wel drinken maar ook zij moest 3 keer per dag aan de medicatie.

Het dagelijks ritueel begon herkenbare vormen aan te nemen. Zodra ik 1 kat te pakken had gekregen, waren de andere 2 plotsklaps spoorloos verdwenen. Behalve wanneer er iemand kotste, want zo’n smakelijk hapje laat je natuurlijk niet aan je neus voorbij gaan.

Soms heb je van die momenten dat alles tegelijktijd gebeurt en je even niet weet wat je als eerste moet doen en wie je als eerst moet verzorgen: Zahra die de hele kamer onderkotst, Ishoe die daar best een hapje van wil, Felice die haar kans grijpt om op de verkeerde plek te plassen, Jem die op dat moment ook een teiltje nodig heeft en Tim die ziek op bed ligt.

Ik moet bekennen dat ik ondertussen zonder blikken of blozen de rommel kan opruimen. Ging ik er eerder ook nog wel eens zelf overheen tijdens het schoonmaken, als je het maar vaak genoeg moet doen, leert je maag er blijkbaar ook van.

Nu zijn we ruim 2 weken verder. Jem is weer naar school, Tim weer aan het werk. Felice en Ishoe zijn medicijnvrij. Zahra nog niet maar ze maakt gelukkig geen erg zieke indruk. De krolsheid die tijdelijk verdween is weer terug.

Een kleine impressie van de ziekenboeg. Jem was hier al een stuk opgeknapt en weer aangekleed want in je pyama op het internet kan natuurlijk niet wanneer je al 9,5 bent!

6 thoughts on “87 Ziekenboeg

 1. Jeetje!! 😕 Nou, dan kon jij je lol ook wel op, wat een toestand! gelukkig gaat alles weer een beetje he? jammer van Jem z'n vakantie ook.
  groetjes\irma

 2. Meid jij heb je lol wel gehad zeg 😕
  Tis toch een mooi plaatje, die leuke knul met 3 scheetjes van katten 😉

 3. Dat was duidelijk geen vakantie bij jullie thuis. Sneu zeg en alles tegelijk. Je moet het maar zo zien denk ik: Heb je het weer even gehad…
  Mooie foto trouwens, je zoon met drie van die mooie katten.
  Bianca

 4. Wat een mooie foto! 😀
  Maar wel sneu dat jullie allemaal zo ziek geweest zijn. Gelukkig gaat het nu weer beter. 😉

Comments are closed.