86 Nee!

Schreef ik nog enthousiast in Training en opvoeding:
Leer je kitten vanaf het allereerste begin wat het wel en niet mag. Wil je niet dat je kitten bijvoorbeeld op het aanrecht springt, wees dan consequent en zet het er elke keer met een duidelijk “-Naam van het kitten- nee!” of iets dergelijks van af. Bengalen zijn zeer slim en zullen het woord “nee!” en hun naam al snel begrijpen.

Nu weet ik ondertussen dat bengalen het inderdaad snel begrijpen maar dat dat niet wil zeggen dat ze er dan ook echt naar luisteren. De hele dag ben ik hier nee! aan het roepen:

Felice nee! (niet in de koelkast springen) Felice nee! (niet gelijk in elk geopend kastje rennen) Felice nee! (niet steeds naar de gang ontsnappen) Felice nee! (niet in de snoeren bijten) Felice nee! (niet in de vaatwasser zitten) Felice nee! (niet in in luxaflex klimmen) Felice nee! (niet daar plassen) Felice nee! (niet op het aanrecht) Felice nee! (niet de deur openspringen) Felice nee! (niet de plant als klimboom gebruiken) Felice nee! (niet uitgraven ook) Felice nee! (niet in mijn broekspijpen hangen) Felice nee! (niet zo hard gillen om niets) Felice nee! (niet aan de bank krabben) Felice nee! (niet op tafel) Felice nee! (niet in de hete oven springen) Felice nee! (niet bedelen om eten wanneer we aan tafel zitten) Felice nee! (niet uit mijn glas drinken) Felice nee! (niet op schoot de krant uit mijn handen slaan) Felice nee! (niet bijten) Felice nee! (niet krabben ook) Felice nee! (niet bij elke deur die ik open tussen mijn benen doorschieten) Felice nee! (niet weer de waterbak ommeppen) Felice nee! (niet je etensbak dan ook) Felice nee! (niet mijn papieren verscheuren) Felice nee! (niet van de hoogste plank van de paal springen) Felice nee! (niet mijn oefenmat aan gort helpen) Felice nee! (niet van de plant eten) Felice nee! (niet mijn dressoir helemaal leeghalen) Felice nee! (niet in de videorecorder hengelen) Felice nee! (niet de lamp, het antwoordapparaat, het stekkerblok weer aan- of uitzetten) Felice nee! (niet precies waar ik mijn voet neerzet gaan zitten) Felice nee! (niet telkens tegen het glazen kastdeurtje bonken het zit niet voor niets dicht) Felice nee! (niet onmiddellijk de pannenla induiken) Felice nee! (niet in de vuilnisbak springen) Felice nee! (niet in de lamp hangen) Felice nee! (niet in de vitrage klimmen) Felice nee! (niet mijn schoenen aanvallen) Felice nee! (niet doen! Je mag een heleboel maar dit mag nu net allemaal niet. Nu niet, morgen niet, nooit niet)

Tussendoor komt dan nog eens een paar keer iets als: Ishoe nee! (niet achter de tv door de snoeren rausen) Zahra nee! (niet voor de dertigste keer vandaag uit de badkamerkraan drinken) Ishoe nee! (niet mijn spijkerbroek voor de krabpaal aanzien) Zahra nee! (niet voor mijn voeten blijven lopen) Ishoe nee! (niet Zahra zo pesten) Zahra nee! (niet alles van de kastjes afmeppen) Ishoe nee! (niet slopen) Ishoe en Zahra nee! (niet op de bank vechten met die scherpe nagels en zeker niet mij die toevallig daar in de weg ligt als springplank gebruiken)

En dan als laatste: Jem nee! Laat die katten nou toch eens met rust!

Mag ik ajb een repeterend bandrecordertje? Dat scheelt mij mijn stem en mijn humeur…

15 thoughts on “86 Nee!

 1. Wat heb ik het dan toch makkelijk met mijn katten 😀
  Felice is echt een verhaal apart he, kleine dondersteen 😀
  Maar kan me indenken dat je er af en toe doodmoe van word hoor 😉

 2. Je zou bijna denken dat je geen lol aan die beesten beleeft:) Ziet je huis er nog uit zoals ik het de laatste keer gezien heb?:P

 3. Re: Je zou bijna denken dat je geen lol aan die beesten beleeft:)
  Het is de opvoedfase he? En Felice is heel andere koek dan Ishoe en volgens mij ook dan Zahra op die leeftijd. Ze is gewend haar zin te krijgen als enigskitten. Laat ik nu de touwtjes maar strak in handen houden, dan zal ik daar later het meest plezier van houden.

 4. Mijn huis zoals de laatste keer dat jij het zag? Zeg! Toen waren we net verhuisd! 😛 Ik mag hopen van niet dus.
  Ik heb iig een zeer gezellige wc waar al tijden een vaas met lentebloesem staat. Daar zie ik hem ook elke dag en de katten kunnen er niet bij. Ik heb het een half uur in de woonkamer geprobeerd. Je kunt immers nooit zeker weten of wonderen nog bestaan. Toen de vaas binnen dat half uur 2 keer omging … 😉 Helaas!

 5. Je kan idd wel een bandrecorder gebruiken. Of drie. 1 met Felice nee! 1 met Ishoe nee! en 1 met Zahra nee!!
  Het is ff doorbijten maar als je dan dat koppie ziet (zoals op de foto) ben je het vast zo weer vergeten 😕

 6. Ohhh, kan me voorstellen dat je in je slaap nog: Nee!!! roept…. 😀
  En de plamtenspuit is ook niets? Vinden ze juist leuk zeker? Of zou je hem zo vaak moeten gebruiken, dat je kamer zeiknat wordt? 😉 Sterkte!!!
  groetjes
  Irma

 7. Ik weet er alles van.
  Als een dolle door het huis rennende bengalen! En Nee roepen. Ik haal de namen zelfs door elkaar . Cheetah wordt Sweetah nee en Sphinx wordt Cjincx nee!. Ze zijn ook erg hardleers moet ik zeggen. Sphinx kan al rechtop bij de eettafel staan!!! Om dan vervolgens te hengelen in een bord bij hem in de buurt. Planten heb ik verbannen naar de slaapkamer. Ze kruipen ook vaak gezellig onder het kleed op de bank waardoor het nut ervan er een beetje af is. Maar het blijven schatten waar ik nooit boos op kan worden.
  Sterkte nog.

 8. Re: Ik haal de namen zelfs door elkaar
  Hehehe hier gaat het ook nog wel eens mis: "Felice n… eh, ik bedoel Zahra, eh …. Ishoe nee!" (Hehe eindelijk goed, alleen geen enkel effect meer met een misnoegd kijkende Felice die niet snapt waarom haar naam genoemd wordt met dat rare woord wat betekent dat ze iets stouts deed.. terwijl ze gewoon lekker lief lag te slapen)

 9. Dat doet me denken aan mijn moeder die altijd eerst mijn zus Myriam en dan mijn broer Marc aanriep om vervolgens duidelijk te maken dat ze mij moest hebben: "Meer, Mar…..Judith!"

 10. En toch hou je van ze he 😀
  (hoe leer je dat ze een lamp uit doen? Probeer ik Xiara al tijden te leren ;))

 11. Hier ook zo hoor. Het woordje "nee" is het meest gehoorde woord hier in huis. Ik moest er wel vreselijk om lachen 😀

 12. hahaha, Ilona, schiet je tussen al die nee's door niet voortdurend in de lag om het kattenkwaad dat ze nu weer uitspookt???
  Ze zijn in ieder geval alledrie prachtig om zien!

 13. Waaaahhhh, je zou er toch overspannen stembanden van krijgen! 😀
  Dat zo'n schattig meiske met zo'n aandoenlijk koppie zo veel kattenkwaad uit kan halen zeg! 😉
  En vazen met bloemen hebben wij hier 2 jaar geleden al afgeschaft. Toen er in 3 (kerst-)dagen tijd 3 glazen vazen aan gort gingen, was het genoeg! 8)

Comments are closed.