73 ADHD

Kleine Felice heeft temperament voor 4. Dat is ondertussen geen nieuws meer. Was het vorig jaar druk met 4 kittens, dit jaar had ik het iets rustiger verwacht. Het is wel anders druk. Wanneer ik nu een deur open, hoef ik maar 1 klein lijfje te grijpen. Wanneer ik een apparaat sluit, hoef ik maar tot 1 te tellen en wanneer ik in de keuken sta heb ik maar last van 1 bek scherpe tandjes die in mijn voeten bijt.

Ze heeft echter ook energie voor 4. Zo lang ze wakker is sjeest ze als een dolle door de kamer, overal op en af springend, tegenaan botsend, klimmend in alles wat beklimbaar lijkt, omgooiend wat toevallig in de weg staat, Ishoe achterna jagend. Ishoe vindt het stiekem best leuk en al snel heb ik 2 dolle katten die van hot naar her voorbij zoeven en datgene wat toevallig nog overeind stond, omver werpen.

Maak vooral niet de fout haar even op te pakken om te knuffelen. Een klagelijk gemiauw ontstijgt haar keeltje, haar o zo scherpe nageltjes zetten zich schrap in je vel en haar lijfje wurmt zich in zeer onnatuurlijke bochten zodat je haar wel los moet laten. Boos met dikke staart en hoge rug vervolgt ze dan haar ADHD tocht. Ze valt bij wijze van spreken rennend in slaap. Wanneer dat dan eindelijk gebeurt, heb ik de neiging vooral heel zachtjes te doen. Blij dat het even rustig is en bang om die rust zo snel al weer te verstoren.

‘s Nachts brengen de 2 dames geheel tegen hun zin het schoonheidsslaapje in de afgesloten kittenkamer door. ‘s Avonds gaat het wel, dan zijn ze moe en willen graag een rustig plekje om te slapen. Maar ‘s ochtends zodra ze horen dat er weer leven in huis is, begint het: tegen de deur aan bonken, klagen, krabben, tegen de deurkruk springen, kasten leegmeppen, voer- en waterbakjes omver gooien. Je wil niet weten wat ik er elke ochtend aantref. Ik weet dat ze er beiden voor verantwoordelijk zijn en dat Felice niet echt het juiste voorbeeld krijgt, maar ik kan op dit moment niet anders. Ik vermoed dat het nog een paar weekjes duurt. Ze is me nu niet zindelijk genoeg.

Het zal in de loop van de tijd allemaal wel minder worden. We moeten geduld hebben en tot die tijd er maar heel hard om lachen.


Zo moeder zo dochter. Op veilige hoogte voor het grote stofzuigermonster.

19 thoughts on “73 ADHD

 1. Tis toch een lekker ding ook he πŸ˜€ Oooooooooit zal ze wel rustiger worden.
  Het stofzuigermonster is hier ook niet erg populair πŸ˜€

 2. Hoi Ilo! Wat is Felice een mooi poesje zeg! Prachtig patroon heeft ze. Veel plezier nog met de dames πŸ˜›
  groetjes
  Danielle

 3. ILO, hoe zien jou meubels eruit?
  Ik heb een stoel die helemaal vol gaatjes zit. En over de banken heb ik kleden liggen. Maar ze gaan er ook vrolijk onder ravotten. Maar het zijn schatjes. Prachtig poesje wordt Felice.

 4. Mijn meubels? Nog redelijk goed gelukkig. Nu heb ik wel over de bank tijdelijk kleden liggen maar we zijn hard bezig om die weer weg te kunnen nemen! πŸ˜‰ De krabpaal is een ander verhaal. Het sisaltouw begint zolangzamerhand echt te scheuren. Kun je nagaan wanneer ze die niet zouden gebruiken en de bank daarvoor in de plaats. 8)

 5. Wauw! Wat is Felice een prachtige jongedame geworden zeg! Ik vind haar tekening geweldig!
  En ach, de energie die ze nu kwijt is, bewaart ze niet voor later als ze met 4 kilo onhandig puberlijf door het huis dendert. 8)

 6. Elke keer als ik de verhalen over Felice lees moet ik vreselijk lachen. Ik heb een Maine Coon kitten uit het asiel gehaald die 4 weken ouder is dan Felice en alle verhalen zijn dan ook heel erg herkenbaar.
  Het touw van de 3 meter hoge krabpaal hangt er hier ook bedroefd bij en moet nodig vervangen worden. Meneer had besloten om mijn gloednieuwe bank ook maar naar de maan te helpen, maar daar hebben we een stokje voor gestoken. Ik weet niet of je ze in nederland hebt, maar hier in Amerika hebben we zoiets als "soft paws". Aangezien het zogenaamde 'declawing' in populariteit aan het afnemen is (godzijdank, want dat is echt gruwelijk!). Soft paws zijn een soort plastic hoesjes in de vorm van een nagel die je om de nagels van de kat heen kan lijmen. De kat merkt er niks van, en zodra de nagels langer worden vallen ze er vanzelf af. Op die manier blijft mijn bank heel en heeft de kat nergens last van. Hij springt nogsteeds overal op en kan overal bij, hij kan alleen de boel niet meer slopen met zijn nagels, en dat is wel zo prettig.
  Ook heeft meneer besloten dat planten niet voor decoratieve doeleinden gebruikt moeten worden, en daarom moeten ze dus uitgegraven worden, waarbij de plant opgekauwd wordt en de rest samen met het zand op de grond gesmeten wordt. Ook daar hebben we iets op gevonden: koffie prut! Als je dat in je bloempotten stopt, is er geen kat meer die erin graaft. Een kat likt namelijk na het sloop en graaf proces altijd netjes z'n pootjes schoon en als er van die niet te pruimen, bittere koffie prut aan zit, zijn ze meteen genezen, werkt als een trein! Dat je planten er ook dood van kunnen gaan is een vervelende bijkomstigheid, maargoed, je kan niet alles hebben.
  Die van ons krijgt regelmatig (lees: minimaal 25x per dag) de kolder in z'n kop en racet op top snelheid door het huis heen. Waag het niet om hem tijdens zo'n racebui op te pakken, zeker niet als je testament nog niet klaar is. Als we zo'n bui hebben, moet en zal er geraced worden, kost wat het kost. Aangezien we hard houten vloeren hebben, eindigt dit meestal een een glij en glibber partij waarbij uiteindelijk een van de honden van 60 kilo, bovenop de kleine kat van 2 pond gaat liggen om een einde aan het spelletje te maken.
  Alles is speelgoed, er is niets meer veilig. Dopjes van melk flesse en bier flesjes zijn het einde, een propje aluminium folie of een pingpong balletje ook. De staart van de honden is goed genoeg om eens even flink je nagels in te klauwen, en als de staart van hond-lief begint te zwiepen van plezier, houden we ons gewoon met 4 poten vast en zwiepen we vrolijk mee. Dat we daardoor 5 meter door de kamer gelanceerd worden, daar doen we niet zo moeilijk over, we proberen het later gewoon nog een keer.
  Al met al, je hebt je handen vol! Ik vraag me af hoe je dat de laatste keer met 4 kitten hebt gedaan! Ik heb aan eentje meer dan genoeg, maar moet eerlijk bekennen dat als dit mormel wat groter is, ik vast nog wel zo'n kleintje uit het asiel ga halen….. πŸ˜€

 7. Hallo Judith,
  Het onhandig puberlijf is voor een bengaal geen belemmering om als een dolle door het huis heen te denderen. Mijn twee bengaalpubers zijn nu 11 mnd en denderen nog steeds door het huis, uitglijdend over de houten vloer (inmiddels vol krassen) en zijn niet te stuiten als ze een van hun vele dolle buien hebben.

 8. Lachen Judith en Rita. Zo zie je maar weer, het is geenszins uniek wat ik hier meemaak.
  Die soft paws die ga ik maar niet gebruiken. Ik merk het al wanneer ik de nagels noodgedwongen heb geknipt, ze hebben minder grip en vallen vaker en harder uit de krabpaal of van de trap. πŸ˜•
  De bank echter laten ze met rust. Het aanrecht en de tafel is een heel ander verhaal. Gelukkig zijn ze redelijk op te voeden, bengalen. Altans, wanneer ze weten dat je hen kunt zien, houden ze er rekening mee. Daar zal ik nog een keer een log over schrijven, want ondanks dat Zahra en Ishoe allebei er ernstig misbruik van maken wanneer ze denken dat ik het niet zie, zijn ze ook niet te beroerd elkaar te verklikken. Erg grappig! Die houden jullie te goed!

 9. Zichzelf verklikken dat is een goeie. Cheetah had laatst een hele grote forel vanuit de gootsteen gepikt en kwam er luid grommend mee naar de kamer nota bene. Het luid gegrom trok dus gelijk de aandacht en hij was zn "prooi" kwijt. Ook knakworst haalt hij gewoon uit de pan water op het fornuis. Het is een groto bandiet. En dan te bedenken dat hij maar met één oog kan zien!

 10. Mijn pc was opeens zo traag en waarschijnlijk had ik meerdere keren op plaatsen gedrukt omdat er geen verandering optrad. Sorry
  Rita

 11. Judith: heb je wel eens cacaodoppen geprobeerd voor je planten? Na de plant water geven kleven de cacaodoppen een soort van korst op de bodem geworden. Op dat moment graaft niet meer lekker. Peper strooien is ook nog een optie. Maar hoe naar dat laatste ook klinkt, hier helpt het geen ruk. (Of had je al geen planten meer over om dit uit te proberen?)

 12. hoi
  planten !!ik heb echt nog maar 1 plant ….de rest heb ik van ellende maar naar buiten gebonsjoerd!!
  Maar ilo tis een prachtpoesje !!
  groetjes joyce

 13. Ilo; Ik heb nog 3 planten over die al geel aan het worden zijn door de koffie prut. Ze graven er niet meer in, maar de planten begeven het evengoed:) Ik ben denk ik te lang uit nederland weg…….what on earth are cacao doppen?!?

Comments are closed.