48 De Introductie

Heel voorzichtig ben ik begonnen met Felice aan Ishoe te introduceren. Hij hoort haar natuurlijk wel al 2 weken piepen achter een gesloten deur, dus helemaal als een verrassing komt het niet voor hem. Eerst heb ik Felice in het holletje van mijn hals meegenomen naar de gang, terwijl Zahra haar favoriete vleeshapje kreeg voorgeschoteld. De eerste paar minuten na het krijgen van deze lekkernij heeft Zahra zelfs geen oog voor Felice, hoe hard ze ook piept.
Ishoe hoopte ook vlees te krijgen, maar dat moest nog even wachten. Hij keek me aan, keek naar de wriemelende piepende vachtje bij mijn hals en…. dook als een geslagen hondje weg! Of hij de aanvaring met Zahra nog niet is vergeten of dat hij echt bang is voor Felice werd niet helemaal duidelijk. Dat was stap 1.
Vandaag zette ik de kittenkamerdeur op een kiertje en ging bij Felice zitten. Zahra spurtte weg, blij dat ze even uit de kamer mocht. Even later kwam ze gevolgd door Ishoe de kittenkamer weer binnen. De verleiding van de speciale overheerlijke dure brokjes die Ishoe niet krijgt maar voor Zahra klaarstonden, was Ishoe te groot. Naast de kittendoos hebben ze samen een hapje gegeten en Felice haar gepiep werd door Ishoe genegeerd. Dat was stap 2.
Morgen gaan we naar stap 3. Wat die inhoudt? Geen idee nog!


Pieeeeep!

4 thoughts on “48 De Introductie

  1. ik ken het proces heel goed uit ervaring. We hadden ook bij onze Miesje (HTK) een rode ex-kater uit hetzelfde nest. Nu is Miesje nogal een dominante tante en toen ze een jong had durfde Swiek (rode HTK) er beslist niet te dicht bij in de buurt te komen omdat hij respect had voor Miesje en een klein beetje bang voor haar was. Hij wilde wel graag maar niet als Miesje in de buurt was.
    Dus ging hij uit angst voor miesje maar blazen als het dartele kitten te dicht bij hem in de buurt kwam.
    Hopelijk gaat het bij jullie beter.

  2. Hihi een soort plaatsvervangend blazen dus! Zo van: 'Zie je wel Miesje? Ik kan er echt niets aan doen dat dat kitten bij mij in de buurt komt!' Is het goed gekomen?

  3. Nou hetging nooit echt goed hoor! Swiek bleef op een afstand. heel soms was hij een beetje met het kitten aan het spelen maar dan alleen als Miesje beslist niet in de buurt was. Misschien rook het teveel naar Miesje. Helaas is het poesje op de leeftjid van 1 jaar zoekgeraakt. Nu hebben we alleen Miesje nog en twee bengaal (ex) katers zoals je weet. En Miesje heeft die twee geheel geaccepteerd als haar eigen.

  4. Zoals je weet hebben wij een 7 weken oude kitten in huis hier, en waar mijn Hailey zich als een achterlijke aan loopt te stellen en loopt te blazen en te grommen, onze Puck heeft hem geaccepteerd en samen rollen ze op op het hondenbed. Gisteravond lagen ze alledrie op het bed te slapen, allemaal tegen elkaar opgerold. Onze Sam, wat toch een olifant van 100 pond is is hem heel erg aan het beschermen. Waar Oliver ook gaat of staat, Sam loopt hem overal achterna. Grappig om zo'n enorme hond met zo'n piepklein kitten te zien. Hailey zal nog wel een tijdje blijven blazen, de rest is al ok met onze nieuwste "baby". Ishoe went er vanzelf wel aan. Misschien tegen de tijd dat het kitten echt kan spelen dat het dan echt interessant voor hem wordt. Joh wat ziet ze er lekker rond uit! Ze groeit duidelijk heel erg hard!

Comments are closed.