344 Marktplaats

Veel mensen gaan voor een half-bengaaltje of een broodfokkerbengaaltje. Ja die zijn vaak goedkoper. Helaas ervaring leert dat vele van deze kittens over een half jaar weer op Markplaats staan. Onhandelbaar, schuw, valt toch tegen, niet het beloofde karakter, gedragsproblemen, ziekelijk, verkeerd voorgelicht, hadden we het maar geweten, het voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten komt niet uit.

Een rondje Marktplaats met zoekterm bengaal doet mij weer huiveren en schrikken. Zo veel aanbod en zo veel ellende. Ik mag geen namen noemen en dat doe ik ook niet. Maar ik zie o.a.:

Ongezonde, met neuskorsten, vieze ogen/oren, plukkerige vachten, kaalgelikte, magere kittens. Kruisingkittens die schaamteloos bengaal genoemd worden. Kittens in kooien zonder enige speeltjes die heel erg bang naar de camera kijken. Kittens die veel te vroeg moeten verhuizen (lees wanneer de echte kosten gaan beginnen). Ongeënte kittens. Kittens die nog nooit een dierenarts gezien hebben. Kittens waarvan de ouders op niets getest zijn. Smerigheden, nog het meest lijkend op grote plukken haar die in de doos bij de kittens liggen. Stinkendvieze kattenkamers met de poepspetters nog op de muur. Kittens die weg moeten omdat men naar de camping wil. En heel veel kittens die ik, beoordeeld op het uiterlijk, niet eens bengaal zou durven noemen omdat men maar wat doet. En voor al deze kittens moet nog een fiks bedrag betaald worden ook. Concurrentie is prima, maar dit kan ik geen concurrentie meer noemen. Hier valt als -naar eer en geweten- fokker niet tegenop te boksen.

Je moet er maar als leek doorheen kunnen prikken. Je moet maar weten dat het met niet goed gesocialiseerde kittens nooit meer goed komt. Je moet maar het besef hebben dat de grootste kosten de aanschaf niet zijn. Je moet je maar realiseren dat bengalen een slag apart zijn en dat het zo makkelijk zo fout kan gaan. Men komt er nog wel achter. Helaas hebben mijn 2 kleine prachtige lieve gezonde handelbare geteste gesocialiseerde meiskes daar op dit moment helemaal niets aan.

Dit waren weer even de frustraties van mijn kant. 🙂

Meer lezen over stamboomloze bengalen of half-bengaaltjes? Dat kan hier.
PS: Natuurlijk, er staan ook prima bengaaltjes van prima fokkers op Marktplaats. Niet elke advertentie bevat dit soort kittens, maar het gros is helaas bar en boos.

2 thoughts on “344 Marktplaats

  1. Hey Ilona
    Je brengt het plaatje compleet in beeld! Erg goed stuk om te lezen!
    groetjes,
    Malu

Comments are closed.