361 Hormonen

Wat hormonen allemaal wel niet kunnen doen. Was Pixie 3 maanden lang niet te genieten toen Flash haar kittens had, zo anders is het nu. Pixie is een heppie de peppie moedertje dat het allemaal zal boeien wat er om haar heen gebeurt.

Wanneer ze even beneden de benen komt strekken, schieten de anderen in de stress. Pixie ruikt vreemd en dat is niet OK. Zahra schrok de eerste keer zo erg dat ze gelijk de hele kamer onderkotste. Al grommend en blazend wordt het vreemd ruikende moedertje met blubberbuikje van een veilige afstand besnuft. Pix kijkt ze verbouwereerd aan: “Zeg, doe even normaal! Ik ben het, Pixie!” Om vervolgens al schouderophalend (bij wijze van spreken dan) eens even lekker gebruik te maken van de kattenbak. De bakken op diverse plekken in mijn slaapkamer, waar ze met haar kittens ligt, worden niet gebruikt. Nestvervuiling? In ieder geval, de 7 (!) blikjes almo nature van dag 1, zijn keurig omgezet in een iets andere vorm van met name nog steeds zeer veel formaat. Achteraf ben ik wel blij dat dat niet in mijn slaapkamer is gedeponeerd.

Flash komt regelmatig even in de slaapkamer neuzen. Een beetje brommerig, een beetje voorzichtig want alles stinkt natuurlijk naar onbekende kittens. Pixie blijft rustig liggen en mekkert wat naar Flash. Vooralsnog gaat het boven verwachting!

null