360 5-1=4

Daar zijn ze dan. Na een zeer zware nacht zijn er op 1 december in de vroege ochtend 5 kittens geboren. Tims droom is uitgekomen. Helaas was de 1e dood. Pix heeft het erg moeilijk gehad en alles moest in het stikdonker gebeuren of ze schoot volledig in de paniek. Ze heeft fleecedekentjes verscheurd en een gat in de zeer stevige doos gebeten en gekrabt. Pas toen ik het licht uitdeed, werd ze rustiger. De hele nacht heb ik liggen luisteren zonder me te bewegen.

Om een uur of half 6 hoorde ik eindelijk gepiep. Helaas was er toen al net daarvoor in stilte een dood poesje geboren. Het gepiep kwam van kitten nr 2 dat nog maar half geboren was. Met een zaklampje in mijn mond geklemd heb ik Pixie kunnen helpen met deze en de volgende. Om half 8 moest Jem naar school en zijn we samen nog even wezen gluren naar 2 levendige spotted kittens. Om 8 uur toen ik terug boven kwam, lagen er opeens nog 2 marbles bij. Van alles en ieder 1 is de stand. Marble poes, marble kater, spotted poes, spotted kater. Maar ik mag er nog niet goed bij dus het was snel spieken onder de staartjes toen ze lagen te pitten.

Het overleden kitten was een spotted poesje. Puntgaaf en ze heeft nooit geademd. Ik vermoed dat ze in het geboortekanaal al is overleden. Pix haar allerallereerste kitten. Een dood kitten geeft niet mee met de geboorte. Dat maakt de uitdrijving extra zwaar.

Gelukkig is ondertussen Pixie weer bijgetrokken. Ze is erg content met zichzelf en met haar kroost.

null

Voor wie zich nog afvraagt waarom de oogjes de 1e dagen gesloten zijn: 🙂

One thought on “360 5-1=4

Comments are closed.