112 Blaasgruis

Ik snap het niet. Ik heb altijd premiumvoer gegeven, Ishoe heeft altijd heel veel gedronken rechtstreeks uit de kraan. Dus ik dacht, juist ivm evt. blaasstenen, dat hij het dan waarschijnlijk niet zou krijgen. Zijn urine is toch altijd mooi verdund door het vele drinken. Nu ligt hij bij de dierenarts met een acute blaasverstopping, oorzaak blaasgruis.

Morgen spreek ik de da weer maar er razen zoveel vragen door mijn hoofd op dit moment…

Mijn arme mannetje moet tot zeker na het weekend blijven. Het was helemaal mis vanmorgen. Gillen van de pijn, persen en helemaal niet zichzelf. Ik ben onmiddellijk in de auto gesprongen en met een gillende Ishoe naar de dierenarts gereden. Hij is onder narcose gecatheriseerd en nu is het wachten op totdat hij uit zichzelf weer gaat plassen. Zijn bloedwaarden zijn gelukkig goed. Vooralsnog denkt de dierenarts dat ik er op tijd bij ben en dat er geen schade aan interne organen is.

Een dergelijke verstopping is altijd kantje boord. Binnen een paar uur kun je je kat verliezen, zo maar…

4 thoughts on “112 Blaasgruis

 1. Dat is ontzettend schrikken….. Gelukkig ben je er op tijd bij en hopelijk herstelt Ishoe snel. Is de blaasgruis nu verwijderd via blaasspoelingen of moet hij het nu allemaal zelf uitplassen? En geen gruis in de urinewegen van de nieren naar de blaas? En geen ontsteking? En zijn prostaat is ook in orde? (Ben een mogelijke oorzaak aan het bedenken, ben zelf verpleeghuisarts in opleiding….).
  Heel veel sterkte de aankomende dagen,
  Groeten Alice

 2. -'Is de blaasgruis nu verwijderd via blaasspoelingen of moet hij het nu allemaal zelf uitplassen?'
  Weet ik niet. Stond al op mijn vragenlijstje voor da.
  -'En geen gruis in de urinewegen van de nieren naar de blaas?'
  Wordt gruis niet in blaas aangemaakt dus nadat het de urinewegen van nieren naar blaas al gepasseerd is?
  -'En geen ontsteking?'
  Weet ik niet. Stond al op mijn vragenlijstje voor da.
  -'En zijn prostaat is ook in orde?'
  Eh… zal ik vragen! Dank je wel voor het meedenken.

 3. maandag 08.00 uur: Helaas was het vanmorgen weer mis en is Ishoe weer met spoed opgenomen.

Comments are closed.