100 Verhuizen?

Het jubileum van het 100e log valt precies samen met de opgedrongen verhuizing van web-log.nl. Niet echt reden voor een feestje vooralsnog. Het heeft behoorlijk diepe sporen achtergelaten. Ik doe mijn best om alles weer een beetje op orde te krijgen, maar ze maken het me niet makkelijk.

Aangezien dit weblog onderdeel uitmaakt van mijn Cattery Ifness site, zou het fijn zijn wanneer de layouts weer enigszins op elkaar afgestemd staan. Ik heb best wel wat ervaring opgedaan wat betreft websites maken met de daarbij behorende source-codes en die ervaring heb ik nu hard nodig!

Ik loop op het moment tegen een aantal zaken aan waar ik even geen raad mee weet. Foto’s centreren bijvoorbeeld, zoals ik altijd deed, zorgt ervoor dat in een klein venster de foto’s niet geschaald maar al snel afgesneden worden. Zonde! Ik gebruik niet voor niets brede foto’s op een fotolog. Dus als alternatief staan nu de foto’s aan de linkerkant.

Ik vraag me wel af hoe je nu als leek van xhtml-codes je weblog kan bijhouden want het is echt niet leuk meer volgens mij. Was het niet juist de bedoeling dat een weblog ook voor leken een toegankelijke methode was om toch redelijk makkelijk een leuk ogende webpagina in elkaar te draaien en bij te houden? Maarja, de hele wereld draait om innoveren en innoveren is ‘leuk’! Innoveren schept mogelijkheden. Met name voor de hoge heren die daardoor weer allerlei handigheidjes zoals dataverkeermoderatie, opslagruimtereglementen en af te schaffen features kunnen invoeren die vervolgens natuurlijk allemaal doorberekend aan de klanten gaan worden. Alles onder het, in verhullend kadopapier verpakte, mom van: Het wordt alleen maar leuker en makkelijker!

Enfin, ik beraad mij nog of ik ga verhuizen. Misschien moet ik het maar gelijk goed aanpakken en een geheel in eigen beheer weblog maken. De mogelijkheden zijn er, alleen het is wel weer heel veel voorwerk. Maar dan ben ik er wel voor altijd van af! Want ik geloof nooit dat het hier ‘gratis’ blijft, zonder reclames, verder doorgevoerde veranderingen, verborgen agenda’s en sigaren uit eigen doos. Mocht het zo ver komen dan zal ik dat uiteraard hier duidelijk aankondigen.


Ishoe is in ieder geval al helemaal klaar voor een evt. verhuizing.

One thought on “100 Verhuizen?

  1. Ik ben er ook allerminst blij mee hoor Ilo, het was voor mij juist makkelijk omdat ik de ballen verstand heb van websites bouwen met al die codes.
    En nou flikken ze dit met web-log, heel mn weblog hebben ze verneukt, voor mij hoeft het niet meer.
    En er schijnen weblogs te zijn die er nog veel erger uit zien.
    Ik snap geen hol van hoe alles werkt en de uitleg erover nog minder.
    Ik hou het voor gezien hier, vraag mn zus of ze een homepage wil opzetten en dan verhuis ik alles wel daarheen en zeg mn weblog wel op..vernieuwing is lang niet altijd verbetering.

Comments are closed.