58 Ontwormen

Felice is 4 weken en de eerste ontworming stond voor vandaag op het programma. Ook maar gelijk Ishoe en Zahra ingecalculeerd dus op naar de dierenarts voor een kuurtje antiwormenpasta.

Tot nu toe had ik altijd Flubenol wat vies is ondanks dat het een ‘smakelijke pasta’ heet en wat 3 dagen achtereen gegeven moet worden. 3 dagen ellende dus. Mijn huidige dierenarts had geen Flubenol maar Vitaminthe. Dat hoeft maar 1 malig per ontworming. Dat vond ik al een voordeel! Gewapend met een flinke tube kwam ik thuis. Ik maakte me mentaal en fysiek op voor een grote strijd. Eerst maar de moeilijkste; Zahra! Ze was lekker slaperig dus een goed begin is het halve werk. Helaas liep de spuit vrij stroef. Dom van me, niet van te voren getest. Na wat tegenstribbelen was dan toch bijna alles erin. De rest zou ik dan later wel even over haar pootje uitsmeren. Dat zou ze er dan wel aflikken omdat vieze pootjes niet fijn zijn. Ik vond het redelijk relaxed gaan tot nu toe.

Ishoe dan, die zag de bui al hangen en was hem gesmeerd maar snel gevonden. Ook die stribbelde wel tegen maar het ging best goed. Ik dacht nog; “Ik begin er zeker beter in te worden.” Alleen heel raar, ik had last van Zahra. Ze zat zo in de weg en likte verlekkerd de geknoeide Vitaminthe-pasta van Ishoe op!

Ik had het eerst niet eens door. Ik vond haar alleen maar heel erg in de weg zitten. Krijg nou wat! Ik spoot het laatste beetje voor haar op mijn vingers en bood het aan. Ja hoor, schoon op!

Felice, ondertussen 452 gram, was een makkie natuurlijk. Nog wel…

Wat een uitvinding die Vitaminthe!

(Edit 21.30 uur) Ach gos. Zahra heeft het net uitgekotst en ze zijn alle 3 niet zo lekker ervan.

2 thoughts on “58 Ontwormen

  1. Goh wat is het ook een ellende he? katten die iets toegediend moeten krijgen. Ik had een wormkuur in tabletvorm. De tabletten kreeg ik niet in de bek van die twee van mij. Maar fijngeprakt in de vijzel en door een lekker visbrokje gemengd wel! En dan was ik wél zo slim om maar 1 kat tegelijk in de keuken te laten waar het overheerlijk klein maaltje aan een vooral hongerige bengaal aangeboden werd. Dat werkte prima! Misschien een tip? ik had EXIL No Worm van de dierenarts voor jonge katten tot 1 jaar.

  2. o bah, ik zat er nog wel aan te denken om dat spul voor die 4 hier te halen omdat vooral Jessie zo'n probleem is. Maar als hun er ziekies van worden haal ik liever maar weer de gewone pilletjes 😕
    Zijn ze alweer opgeknapt?

Comments are closed.