339 Krols krolser krolst

Pix is van de krolsheid. Sinds ze het ontdekt heeft, is ze 3 weken aan één stuk krols, 2 dagen niet om dan weer 3 weken te schreeuwen. Zo heftig heb ik het lang niet meegemaakt.
Ze vergeet te eten, het kost haar erg veel energie, ze is sjaggy en wij hebben aardig wat slapeloze nachten. Godzijdank sproeit ze niet en piest ze niet op de verkeerde plekken. Normaal gezien is een kat een dag of 5 krols en dan een week of 3 niet meer. Heftige krolse perioden zijn niet goed voor een poes. De kans op baarmoederontstekingen kan enorm toenemen. Dit gaat zo niet langer.
Ik ben geen voorstander van de poezenpil maar heb hem afgelopen week toch maar gegeven. Ik heb er een tijdje op moeten wachten want hij mag niet gegeven worden als ze krols is. Dat was opletten geblazen. “Wordt het minder? “Is ze nu echt krols-af?” Maandag was het zo ver. Ik maakte me op voor een periode relatieve Pixie-rust.
Wat denk je? Ze heeft hem niet uitgekost, uitgespuugd of anderszins kwijtgeraakt. Ze wordt er gewoon doorheen krols! Nu kan ik weer een week of 3 wachten ben ik bang. Morgen maar eens naar de dierenarts bellen. Moet ze er dan 2? Of moet ze ipv 1x per week, 2x per week een pil? Voorlopig is Pix weer als vanouds. Roepend, rollend, rusteloos.
Edit na overleg met dierenarts: Ik moet toch gewoon de pil blijven geven als voorgeschreven. Je mag niet in een krolsheid beginnen omdat dan de krolsheid er vaak niet onder komt. Ik ben niet in een krolsheid begonnen. Komt het er toch doorheen, doorgeven en hopen dat je hem er toch onder krijgt. Anders blijf je bezig, zeker bij een poesje als Pixie.
Edit een maand later: jaaaa eindelijk… met elke 5 dagen een pil is het stil. Sssssst!


One thought on “339 Krols krolser krolst

  1. Sterkte.. Dat worden dan een par siesta's met al die slechte nachten 🙂

Comments are closed.