337 marbles

Nog steeds krijg ik mailtjes van mensen die een kitten willen. Een spottedΒ kitten. Waarom ze mij mailen is me een raadsel. Ik heb geen spotted kittens en hoop ze ook niet meer te krijgen. Alhoewel… nu ik Tino niet voor Pixie kan gebruiken, kan je je afvragen of het toch nog ergens in de toekomst zal gebeuren. Ik zal misschien een spotted kater die marble draagt voor haar moeten gebruiken.

In ieder geval, op dit moment heb ik 3 prachtige marble kittens en geen enkele spotted.

Toen ik in 2003 aangaf marble te willen gaan fokken, stond ik er in Europa nagenoeg alleen voor en werd stilletjes voor gek verklaard. Alleen Marc King van Casarocca Bengals deed ook iets met marbles erbij. Nu ondertussen zijn er gelukkig meer catteries die ‘het licht hebben gezien’.

Ik begon met Zahra. Zahra is als je het nu bekijkt, een ‘oude’ marble. Haar patroon is tegenwoordig niet meer precies wat je in de huidige marble graag wilt zien. Toentertijd was ze het beste wat je kon krijgen. Haar type is nog steeds prima. Geen dip in de neus, een korte dikke staart, kleine oren. En ze heeft zich bewezen. Weliswaar zaten er in haar eerste nest alleen maar spotted kittens. Ondanks de marble-dragende vader. Met nest 2 kreeg ze 3 marble kittens, wederom met een marble-dragende kater. Helaas luidde het nest een lange periode van een aaneenschakeling van ellende en tegenslagen in.

Nu dan eindelijk weer een prachtig nest marbles. En helaas weinig belangstelling. Nog 2 geweldige poesjes zijn beschikbaar. Aankomende vakantie? Crisis? Toch liever spotted? Te groot huidig aanbod? PK-Def dragers? Dat ik niet aan jan-en-alleman verkoop? Ik weet het niet. Aan de kittens zal het niet liggen. Wat zijn ze lief, wat zijn ze prachtig, wat zijn ze sociaal en wat zijn ze zacht! En anders hou ik ze lekker zelf! πŸ™‚

Kijk hieronder eens mee naar wat spectaculaire voorbeelden van hoe een huidige marble kan zijn. Ik heb het niet over de marbles die per ongeluk in een spotted nest geboren worden. Ook daar kan er een zeer spectaculaire bij zitten (kijk naar Pixie), maar meestal zijn dat maar matige marbles. Ik heb het over echte marbles.

De meeste mensen die een goede marble in het echt mogen bewonderen (en voelen!!), zijn al snel om. Hier thuis zeggen wij: “Seen one spotted, seen them all!

Voor mooie voorbeelden en meer uitleg zie deze pagina.

8 thoughts on “337 marbles

 1. Marbled is iets dat je met de tijd leert te waarderen maar zoals je zelf al aangeeft;
  er is een groot verschil in marbled patronen en meestal kijk ik over de meeste marbled gaaltjes nogal snel over :s
  Nu is het anders, jou kittens zijn in 1 woord fantastischverbluffendmegatop..(of zijn het meerdere woorden ;))
  Ik, eigenlijk totaal geen marbled liefhebber, heb dit nest al op de voet gevolgd moet ik eerlijk bekennen, en ben hartstikke benieuwd hoe ze verder
  zullen ontwikkelen maar ze zijn allen, zelfs op deze jonge leeftijd al, meer dan veelbelovend.
  Moest mijn bengalenspaarvarkentje het toelaten, en ik mijn gezond verstand niet meer in de hand had en puur op mijn gevoel en hart zou afgaan,
  had ik al weken op mijn handen moeten zitten en dat wil al veel zeggen voor een hardcore rosetted fan πŸ™‚
  Ik hoop dat je een goed huisje vind voor de mooierds en vooral kritisch blijven hoor Ilo,
  zij verdienen gewoon enkel het beste. En in tussentijd geniet je maar lekker van je kleine lieverds, wat je ongetwijfeld meer dan doet aan je filmpjes te zien πŸ™‚

 2. Dank je wel Evy! Komende van jou (hardcore rossetted) is dit een zeer groot compliment en daar ben ik blij mee! πŸ™‚

 3. Ik vindt Marbled echt ontzettend (wij zeggen KEI) mooi! Echt verliefd ben ik op ze. vooral op die van jou!.Zahra en Tino zijn de mooiste katten die ik ooit heb gezien. De mindere belangstelling verbaasd mij daarom ook.
  Bij mij persoonlijk zijn de redenen:
  – Aankomende vakantie
  – Crisis?
  – Verhuisplannen
  Ze zijn idd lief en prachtig!
  Als mijn huisje er is, en we gesetteld zijn, en jij nogsteeds marbles fokt, dan kom ik er zeker 1 of 2 halen! (ik zou graag een Marbled kitten willen, mijn vriend wil een snow rosetted/marbled, dus 1tje gaat zeker van jullie komen πŸ™‚
  Eigenlijk zou ik ook niet zo bezig moeten zijn met Bengalen nu, want ik maak mezelf gek πŸ˜‰ Ik zie jouwn nestje, en ik ben rete jaloers! Oh wat zou ik graag 1 van de poezevriendjes in huis willen, het liefst alle 3 zelf haha. Vooral de kater <3 wΓ‘t een mooiert.
  *droomt verder*
  Gr.
  Sabine

 4. "Seen one spotted, seen them all!"
  inderdaad! Spotted vind ik zelfs stiekem een beetje saai :$…

 5. Hahaha Sabine. Ga jij eerst maar rustig verhuizen, op vakantie en de crisis overleven. Dank je wel voor al je complimenten!

 6. Ze blijven gewoon prachtig en idd super zacht πŸ™‚
  Jammer dat ook hier de spaarpot niet vol genoeg is. Hopelijk bij een volgend nestje..

Comments are closed.