252 Dag lieve Pebbles

Helaas heb ik weer een moeilijke beslissing moeten maken. Het voelt verdrietig en als falen dat het alweer niet gelukt is een kat hier aan te houden. Omdat ik weiger katten op te sluiten in benches of in schuren. Omdat ik weiger niet begaan te zijn met hun lot en welzijn. Omdat ik er niet tegen kan een kat ongelukkig te zien.

Liggen mijn eisen te hoog? Heb ik voor het verkeerde ras gekozen? Nee, ik denk het niet. Zo ben ik nu eenmaal. Ik wil alleen fokken met poezen die gelukkig zijn en die in huis te houden zijn. Sproeien in krolse periodes is tot daar aan toe. Een poes die, al een jaar lang dag in dag uit, een keer of 4 à 5 per dag haar blaas op de bank, het bed, in de wasmand etc. ledigt, is niet meer in huis te houden. Een poes die daardoor eigenlijk boven, waar ze kan plassen waar ze wil of bij ons beneden in een grote bench moet, wordt ongelukkig. En met ongelukkige poezen wil ik niet fokken. Ook al heeft het niet meegezeten de laatste jaren. Ook al wil ik dolgraag weer eens een probleemloos nest friemelende kittens. Ook al kan ik nu weer opnieuw beginnen.

Was ze elke andere marble geweest, dan had ik haar al veel eerder laten helpen. Dan maar geen fokpoesje zijn. Jammer dan. Maar ze is een sparble. Ze kan heel veel voor het bengalenras betekenen. Al was het alleen al voor de vergaring van kennis over de vlekvererving bij sparbles. En is ze echt wel een genetische marble? Ik denk dat ik mijn stinkende best heb gedaan het afgelopen jaar. Ik denk dat ze bij Spotselot een prima plek krijgt. Prachtige ruimtes waar het plassen geen probleem is. Geweldige mensen die van hun katten houden en genoeg aandacht kunnen geven. En dan, on top of everything, een mooie marble-dragende kater waar ze, nu ze krols is, gelijk bij mag.

Dag meiske. Het ga je goed! Dat je weer gelukkig mag worden en hopelijk een nestje mag krijgen. Al is het dan niet bij mij.

7 thoughts on “252 Dag lieve Pebbles

 1. Ook van mij een dikke knuffel .We zullen heel goed voor je meisje zorgen ,no worry's en natuurlijk ben je altijd welkom op haar te bezoeken. xox

 2. Potverdorie Ilona, wat is dat toch met die Bengalen meiden?? Ik heb er hier nu ook weer 1 die begonnen is.. why?? Wie zal het weten?
  Ik leef onwijs met je mee.. zo jammer dat het nu, zeker met dit prachtige kind opnieuw niet zo mag zijn…
  1 ding is zeker.. aan jouw inzet en liefde voor het ras zal het iig nooit liggen.
  Sterkte met je besluit!
  x Sal

 3. beste onbekende
  Via via kwam ik op je site en las het trieste verhaal. Je hebt deze tip vast niet voor het eerst gekregen maar ik doe het toch nog even (omdat je verhaal zo herkenbaar is): als het geen medisch probleem is waarom de poes plast dan kan kattengedragstherapie enorm helpen. Sinds de gedragstherapeute van het kattengedragsadviesburea hier geweest is hebben we NOOIT meer een plassende poes in huis. Daarna durfde ik weer nestjes aan, daarvoor durfde ik dat niet omdat kittens hun moeders gedrag nog wel eens overnemen en ik de nieuwe eigenaren daar niet mee wilde opzadelen. En een poes die plast durfde ik uberhaupt geen nestje mee aan. Ik weet niet of je er nog wat aan hebt: je krijgt je poezen er mogelijk niet meer mee terug maar misschien kun je dan wel in de toekomst weer verder. Misschien staat dit heel bemoeierig maar het greep me gewoon aan, je verhaal, ik zag mezelf weer voor me en dan nu zoveel geluk in onze cattery, dat wilde ik je gewoon meegeven. Sorry als dit bericht niet goed overkomt, het is namelijk zeker niet als commentaar bedoeld.
  Mail me gerust terug, ik heb mezelf nu anoniem genoemd omdat ik mijn verhaal niet openbaar op een site wil zetten, ik kon echter geen mogelijkheid tot mailen vinden op je blog dus maar even zo.
  Groetjes anoniem

Comments are closed.