218 Stinken

Het blijft een hit om te vertellen:

Jaren terug hebben wij dagenlang met onze neus sniffend over de grond van ons apartement gekropen op zoek naar wat er toch zo ontzettend stonk. Eindelijk na lang zoeken, tilden we een multomap op en daar zat een half vergane muis vast in de ringen van de map. Onze toenmalige kat had hem waarschijnlijk eindeloos opgejaagd totdat ze er niet bij kon. En daar in de betrekkelijk veilige ruimte van de multomapringen heeft hij op zijn einde gewacht.
En een lol elke keer als we het er weer over hebben. Deze dagen worden we er constant aan herinnerd. Op dit moment lachen we echter meer als met een boer met kiespijn.

Plotseling begon het te stinken in de badkamer. Ik dacht eerst nog dat de lucht van de voorzolder naar beneden trok. Er staan kattenbakken daar. Ik snapte het niet. Ze waren niet echt vies maar toch. Ik heb gisteren nog de hele familie naar de Makro op sleeptouw genomen omdat ze daar zulk goed kattengrit hebben en we niet meer genoeg hadden. Thuisgekomen snel de bakken verschoond. Het bleef stinken! De hele badkamer heb ik gestript en gepoetst. Overal gesnuft en geroken. Alle laatjes van de kasten, overal op de vloer, in de afvoerputjes, de stortbak van de wc, tussen de verwarming, achter de spiegel. Ik kon het niet lokaliseren. Toen hadden we een blinkende badkamer maar wel een, nog steeds, stinkende. Ik snapte er geen hout van. Ten einde raad zijn we met z’n tweeën maar aan het plafond gaan ruiken. In de hoek zit een gat waar de verwarmingsbuizen doorheen gaan. Tim klimt op de badkuiprand om er bij te kunnen.

Ja hoor!! Gatverdamme! De weeïge lucht die uit het gat komt, is ondraaglijk. Hoogstwaarschijnlijk heeft een kat een muis opgejaagd. Het beestje is via de verwarmingsbuizen in het gat gekropen, is daar zonder onze toestemming doodgegaan en ligt daar nu te stinken.

Ik kan moeilijk het hele plafond slopen. Ik ga vandaag het gat afdichten en we hopen er maar het beste van.

2 thoughts on “218 Stinken

 1. O Ilona hou op over muizen.
  Toen wij nog met zijn 2je waren toen woonde we in Haarlem naast een bakker,
  nou dan weet je het wel regelmatig muizen, een hebben we er verhakselt met de afzuig kap en om een hebben onze katten z'n ruzie gehad dat we ze 2 dagen van elkaar hebben afgezonderden hebben ze weer langzaam aan elkaar moeten laten wennen. In gouda een paar jaar terug liepen ze gewoon door de kamer en liepen ze steeds tussen het plafon door overal muizen lok doosjes het hielp niks tot dat onze nieuwe buur jongen het huis van hem totaal gerenoveerd had toen waren ze weg.
  Hier in Lelystad heeft Martin er een gevangen die was zo brutaal hij liep zo langs Martin de achterdeur in nou dat heeft hij geweten bij de voordeur deed hij het niet meer.
  Nu durven de muizen niet meer binnen te komen tot nog toe dan en ik ben er bang voor dat als ze het wel doen we het zelfde als jou zullen mee maken.
  Groetjes Astrid van Wakanda

 2. Ieuwwwww een lijkenlucht is zooooooooo ranzig.
  Ik heb ooit toen ik mn hond nog had boven een half vergane eend gestaan, de hond van een vriendin had erin liggen rollen en ik was gaan kijken waarin omdat hij vreselijk stonk..nou die lucht blijft weken in je neus hangen.

Comments are closed.