189 Kleuterbengaal

Gutteguttegut, waarom wilde ik toch geen konijntjes ofzo?
Pebbles heeft weer wat nieuws. Ze pakt haar bontmuis, dropt hem in het waterbakje, spettert hem met haar pootje heen en weer. Pakt hem vervolgens in haar bek en loopt er de hele kamer mee rond. Wanneer hij niet meer druipt, gaat hij weer terug het waterbakje in. Of ze dropt hem druipend in je schoot om aan te geven dat ze ook met een nat zielig bontvelletje, niet te beroerd is om te apporteren.

Maar er nog veel meer bezigheden van een kleuterbengaal te noemen: Ishoe pesten die daar helemaal niet gediend is. De kattengritzak openscheuren zodat er 20 kilo grit op je keukenvloer ligt. Natte sokken van het wasrek stelen en ze overal in huis achterlaten. Aan de haal gaan met alle mogelijke doeken die je maar kunt vinden: handdoeken, vaatdoeken, poetsdoeken, kussensloopdoeken (met het kusssen er nog in), alle klerendoeken (of te wel gewoon je kleren dus), billendoeken (gebruikt of ongebruikt), gordijndoeken (Ha! Die zitten vast!) en zo kun je er nog wel een aantal bedenken.

Het aanrecht en de tafel zijn favoriete plekken juist omdat het niet mag. Wanneer ik onverwacht binnenkom, zie ik haar wegschieten. Ze kijkt me alvast heftig knipogend aan: “Ja, ik was stout, ja ik deed iets wat niet mocht, maar ik maak het nu toch goed met je?

Zahra en Ishoe, maar ook wij, worden in alles nagedaan. Wanneer ik hier de puideur op een kiertje zet om de kamer wat te luchten, komt Zahra altijd aanrennen. Ze hoopt weer naar buiten te mogen. Pebbles heeft geen flauw benul wat er zo dringend is, maar als Zahra gaat rennen, zal het wel belangrijk zijn! Wanneer het etenstijd is, had ik tot voor kort 1 katje dat rustig afwachtte en 2 wedijverende wie kan het hardst ernstig klagende. Sinds een paar dagen zijn het er opeens 3. Wanneer Ishoe een kamer binnen wil, gaat hij voor de deur zitten piepen. Wanneer Zahra een kamer binnen wil, krabt ze zachtjes aan de deur. Wanneer Pebbles een kamer binnen wil, piept ze al krabbend. Wanneer Tim hier zijn droge huid insmeert, kijkt Pebbles geĂ¯nteresseerd toe om vervolgens precies hetzelfde net ingesmeerde lichaamsdeel maar dan bij haarzelf, te likken.

Naast dit alles is er nog een laatste favoriet: gewoon prachtig mooi zitten wezen. Kijk en oordeel zelf.


8 thoughts on “189 Kleuterbengaal

 1. Ze is echt in de na-aap periode beland….; nu hopen dat ze ook de "goede gewoontes" gaat overnemen ;). Wat groeit ze trouwens enorm snel; echt een puber; nog niet helemaal in verhouding, maar super om te zien!

 2. Leuk!!!!!!!! nu weet ik weer wat er zo leuk was aan bengalen. Vooral als ze dit doen bij anderen in huis!!
  Sphinx zeult ook altijd met dweilen lappen en natte poten door het huis. Cheetah niet maar die krabt weer aan deuren en jammert tot je hem open doet (ook snachts).

 3. Re: Vooral als ze dit doen bij anderen in huis!!
  LOL
  Wat minder grappig is, is dat er weer flink gesproeid wordt door Zahra. Blijven lachen maar he? Als een boer met kiespijn wel een beetje.

 4. Dat sproeien is natuurlijk weer minder. Maar als alle grenzen zijn afgebakend zal dat wel weer overgaan toch?? hoop ik tenminste.

 5. Hai Ilona,
  hahaha ik herken je verzuchting wel: "Waarom heb ik niet gewoon konijntjes genomen?" đŸ˜‰
  Dat denken wij hier ook regelmatig en ik moest ook glimlachen om het feit dat er bij jullie blijkbaar ook sokken verdwijnen hihihi! Hier is het wasrek ook altijd leger dan oorspronkelijk bij het ophangen van de was.
  Groetjes,
  michelle

Comments are closed.