170 Ashera van 27 mille

Woensdag 16 januari 2008 stond er dit in de krant:

Reuzenkat van 27 mille

Wat zijn die mensen genept!

Het filmpje vertoont een grote kat met schuw gedrag. Het commentaar is dat het een hybride kruising tussen Serval en Aziatische luipaardkat betreft. Nu wordt er niet bijgezegd hoeveel % maar een eerste kruising tussen een Serval en een Aziatische luipaardkat, is van geen enkele kant tam te krijgen, dus zal het wat betreft het deel Aziatische luipaardkat wel Bengaal zijn. In de Bengaal zit namelijk al Aziatische luipaardkat. De foto’s op de website van deze broodfokker zijn allemaal van dezelfde kat genomen. Een inferieure kwaliteit Savannah is nog het meeste waar de kat op lijkt. Gezien het feit dat alles wat als hybride uit een Serval komt Savannah heet en ook als dusdanig geregistreerd is, kan dat goed kloppen. Men wil hooguit honderd stuks per jaar fokken. Het is vanwege diverse redenen zeer lastig deze hybride soort te fokken, en je kunt dan ook (niet meer) op je vingers natellen hoeveel poezen je daarvoor nodig hebt. De gekozen naam Ashera is notabene de naam van de godin van de vruchtbaarheid. Fouter kan je het niet kiezen. Het is dus volkomen onduidelijk welke generatie je koopt. Gezien de grootte waarschijnlijk toch een F1 of F2.

Zij liever dan ik. Al maanden staat deze hybride soort op mijn hybridenpagina als een zeer mogelijke scam. Lees naast onder het ‘scam’ geplaatste artikel vooral eens de post van Sabira van 1 juni 2007 en ga eens naar links die daarin gegeven worden. Savannah’s zijn duur, maar gecastreerde, zonder stamboom afgegeven, ongeregistreerde dieren met maar matige kwaliteit, kosten echt geen 27 mille.
Ik vraag me dan ook ten zeerste af of deze mensen zich niet hebben laten verblinden door mooie praatjes met maar 1 hersenspoelende overheersende gedachte:
Hebbe Hebbe Hebbe!

I rest my case…


© Brigitte of ashera-savannah-cat.blogspot.com

In de maanden/jaren nadat ik dit log heb geschreven zijn er diverse nieuws-updates verschenen die mijn hier boven geuite vermoedens alleen maar blijken te bevestigen:

Jan 08 Telegraaf: Reuzenkat komt niet door douane

Jan 08 Telegraaf: Drie Asherakatten in beslag genomen op Schiphol

Jan 08 Ad.nl: Eigenaren reuzenkat mogelijk opgelicht

Jan 08 Telegraaf: Mr. Moszkowicz helpt reuzenkat

Febr 08 Signonsandiego.com: US newspaper picks up the story

Febr 08 Telegraaf: Geding om vrijlating reuzenkat

Febr 08 Telegraaf: Eigenaar wil dure reuzenkat mee naar huis

Maart 08 Nu.nl: Dure reuzenkat mag van rechter niet mee naar huis

Aug 08 Telegraaf: Chin-San voorlopig niet naar baasjes

Febr 09: DNA evidence proves that the Ashera is a Savannah cat

Nov 09 Telegraaf: Peperdure reuzenkat sterft eenzame dood

Nov 09 Ashera.nl: K*T kat

Gek he? Na al dat gesol met dat beest. Dit was een kat met een zeer groot percentage wild bloed. Dan moet je weten wat je in huis haalt, dan moet je weten hoe je zo’n kat moet behandelen. Hij had überhaupt nooit verkocht mogen worden aan mensen die er geen verstand van hebben. Na in beslagname en na duidelijkheid wat hij was en waar hij vandaan kwam, had hij terug gemoeten. En nee dat was oorspronkelijk niet de oplichter van Lifestyle pets maar naar Chris van Cutting Edge Cats. Waarschijnlijk was het toen ook al te laat voor deze kat maar toch… It is all about money!

Wordt vervolgd…?

3 thoughts on “170 Ashera van 27 mille

 1. I'm delighted to see someone putting the story out in Dutch so that more people may learn the truth of this matter. Thank you!

 2. Hoi,
  Ik denk dat het toch goed is dat de Douane deze dieren in beslag genomen heeft en dat er nu NADER ONDERZOEK naar gedaan wordt. Niet vanwege het mogelijke gevaar dat deze dieren aan hun omgeving zouden kunnen doen, maar puur vanwege het moeten tegenhouden van de broodfokkerij en het op maat maken van huisdieren. Zo noem ik het dan maar even = vraag en aanbod?! Of eigenlijk met aanbod een vraag creeeren.
  Maar ik hoop dat de in beslag genomen dieren een goed tehuis krijgen en niet zoals andere dieren door de rechter worden verMOORD. (denk aan die eekhoorntjes die op schiphol door de schredder zijn gegooid)
  Maar naar een stichtig zoals PANTERA kunnen.
  Dat hoop ik echt.
  Aan de andere kant zit ik ook te denken .. tja, het zou een lief huisdier kunnen zijn zo'n Asherakat MAAR als hij boos is of wat dan ook een kat van 15 kg is toch iets heeEEELLLL erg anders dan een Hond van 15 kg of meer. Een hond trap je desnoods in een hoek, maar een kat van 15 kg is m.i. niet te houden! Als die kwaad wil …

 3. Beste Angelique,
  Je hebt niet goed nagedacht tijdens je reactie.
  Een hond trap je niet in de hoek en net zoals een hond kun je katachtige ook trainen maar deze zijn lastiger. En een dier naar een stichting doen is net zo dom. Als een dier niet welkom is door wat voor reden dan ook, moet je juist dan zo,n dier terugplaatsen.
  Ook is het zo dat als je een dier in huis neemt, je ten alle tijden daar op moet voorbereiden en niet zomaar over één dag ijs gaat.
  Deze mensen hadden alles op de juiste manier en legaal geregelt. Alleen de Nederlandse bureaucratie
  geeft vaak problemen.
  Wij zijn ook bezig met de voorbereiding om een Savannah aan te schaffen en moeten bv de tuin aanpassen. En voordat wij eenmaal een Savannah hebben zijn we drie jaar verder.
  En broodfokkers herken je snel genoeg door diverse middelen. ( info verkrijgbaar bij de goede fokkers) Door de juiste links en navraag bij dierenartsen kan je een hoop te weten komen.

Comments are closed.