164 Kina

Sneller dan verwacht hebben we haar gevonden! Ons volgende marble fokpoesje. Ik heb de eer aan jullie allemaal voor te stellen:

Kina van cattery Wakanda

Kina is genetisch een marble maar omdat haar patroon zo doorbroken is en soms zelfs wat spotted lijkt, zijn er al fokkers die zo’n katje officieus een sparble noemen.

Op deze tijdelijke pagina staan nog meer foto’s van haar, maar wat is ze moeilijk te fotograferen. Ze lijkt op alle foto’s grijzer dan ze werkelijk is. Op de foto’s van de fokkers maar ook op de foto’s die ik maakte. Ze is ook nog eens in haar fuzzies. Tijdens deze periode krijgen de kittens tijdelijk een langere vacht en wordt de tekening minder duidelijk.

Ik heb gewikt en gewogen. Sparble is niet het patroon wat ik in eerste instantie voor ogen had. Maar hoe langer ik naar de foto’s keek, hoe meer ik zag, hoe mooier ze werd. Het mailcontact met de fokkers was hartelijk, uitvoerig, begrijpend en vol geduld. Er werden extra foto’s voor me gemaakt. Ik heb lang aan de telefoon met de fokster gezeten. Gisteren zijn we dan op bezoek geweest en het voelde gelijk goed. Ze was nog veel mooier dan ik op de foto’s kon zien. Haar karakter is, voor zover ik het kan inschatten, precies wat ik zoek. Ik heb met 2 zeer verschillende kattenkarakters rekening te houden. Zahra dominant en redelijk op zichzelf. Ishoe zeer aanhankelijk, goede lobbes en een beetje angstig. Kina is ondernemend, niet angstig maar wel voorzichtig. Ze kwam lekker tussen Tim en mij inzitten. Het gezin waarin Kina nu opgroeit is druk en vol liefde. 4 kids die de kittens als baby’s af en aan sjouwen. 2 volwassenen die precies weten wat en wie ze voor hun kittens willen. En dan zien de fokkers het ook nog met ons zitten. Beter kan ik het niet krijgen!

Dat is wel even wat anders dan jezelf op een wachtlijst laten zetten met het storten van een fikse aanbetaling terwijl je kitten nog niet eens verwekt, laat staan geboren, is.

Nu is het dan wachten. Ze gaat eerst nog eind januari naar de show in Utrecht en daarna is het dan zover! We beginnen hier met de dagen af te tellen.

14 thoughts on “164 Kina

 1. Ilona, van harte gefeliciteerd! Ze lijkt me echt een schatje. Ik wens jullie heel veel succes met haar. Leuk om het nieuwe jaar weer met de cattery verder te gaan. 2009 zullen er dan ongetwijfeld nakomelingen zijn in Cattery Ifness.

 2. Wat een plaatje Iloon, ik kom zeker kijken als ik tegen die tijd weer op de fiets kan stappen 🙂
  Gefeliciteerd met je aanwinst!
  XXX

 3. Ik mag toch wel hopen dat ik dat tegen die tijd wel weer kan en anders hou ik dat in gedachten meid bedankt!

 4. Ohhhhhhh!!!!!!!!! Eindelijk!!! Jij gaat ook niet over 1 nacht ijs. Zo lang moeten wachten totdat het weer ging kriebelen bij je. Hoera! En ze is ontzettend mooi. Prima keuze. Gefeliciteerd.

 5. Ontzettend gefeliciteerd met je nieuwe poesje! Ze is echt een plaatje! De allerbeste wensen voor 2008!
  Groetjes uit Nijmegen Alice

 6. Ilo, gefeliciteerd. Het is net alsof ze zwaait op de foto naar iedereen van hier.
  Kina; gegroet ook uit Maastricht. We kijken naar je verhalen en ondeugden uit. We zullen er ongetwijfeld over gaan lezen binnekort.

 7. Een heel bijzonder katje. Goede keuze ilo. ;-))) Ik vindt dat sneeuwtje ook mooi zeg! Is die al vergeven?

Comments are closed.