162 Dieet

Al eerder schreef ik dat Zahra behoorlijk aan het uitdijen is sinds ze gesteriliseerd is. Ishoe daarentegen werd steeds magerder. Dit was niet alleen een kwestie van Zahra die al zijn eten ook opat. Er was meer aan de hand.

Ik heb een handje gewoon voer gepakt en dat aan Ishoe aangeboden. Ishoe viel er echt op aan. Toen begon me wat te dagen. Hij vindt het blaasvoer dus echt niet meer lekker en lijdt liever honger dan er genoeg van te eten. Maar gewoon voer voor hem is vragen om nieuwe blaasproblemen. Ik heb de dierenarts geraadpleegd en godzijdank hebben ze tegenwoordig meer keuze in blaasvoer dan 1.5 jaar geleden. Royal Canin lust Ishoe niet, Trofet lust hij nu ook niet meer. Hill’s to the rescue. Deze firma heeft geen proefzakjes want ze claimen dat iedere kat het lust. Dus gewapend met de kleinste 5 kilo zak (44 Eurootjes! *shock*) en wat vleesproefjes van diverse merken kwam ik weer thuis.

Gelijk tijd voor grove actie. Zahra op afvaldieet, Ishoe op aankomdieet. Ieder hun eigen dieet en hun eigen merk. Apart voeren dus. Dit is dan gelijk een goede training voor in de toekomst als er een kitten wie je dus echt geen blaasvoer mag voorzetten, bijkomt. Zahra en Ishoe in een aparte ruimte voeren, werkt voor geen meter. Of er staat er 1 alleen maar te piepen en de ander komt poolshoogte wat er toch aan de andere kant van de deur te piepen valt. Of er staat er 1 te eten en de ander is zo overstuur dat hij alleen is, dat hij vergeet te eten.

Nu sta ik dus een keer of 6 per dag als scheidsrechter in de keuken, met aan de ene kant Zahra en aan de andere kant Ishoe. Ieder met een eigen bakje met daarin eigen voer. Het gras is altijd groener aan de andere kant. Zodra er 1 aanstalten maakt naar de overkant te vertrekken, grijp ik in en zet met liefdevolle maar ferme hand de kat weer bij het eigen bakje. Als ze beiden een beetje gewend zijn aan het feit dat de bakjes dus echt opgeborgen worden wanneer ze klaar zijn met eten, hoop ik dat ik de 6 keer per dag geleidelijk naar 2 keer kan terugbrengen.

Voor Zahra bouw ik haar dagelijkse hoeveelheid langzaam af. Sinds ze minder te eten krijgt, is ze actiever. Het mes snijdt voor haar aan 2 kanten. We hopen binnenkort weer wat minder Zahra en wat meer Ishoe te hebben!

One thought on “162 Dieet

  1. Erm, vandaag per ongeluk Ishoe's bakje laten staan…. leeg door mevroi. En deze mevroi ligt nu dus weer met volle buik op zolder te pitten en nog meer te pitten. Helaas, vandaag is een verloren dag.

Comments are closed.