97 Arme muisjes

Binnen niet veilig, buiten niet veilig.

Die van binnen heb ik nog kunnen ‘redden’. Ik heb hem naar buiten gezet in de hoop dat zijn hartje het niet alsnog zou begeven van de schrik.
Huismuisjes zijn bang van kattengeur, veldmuisjes niet en ze komen hier wel vaker binnen. Niet lang na deze muis vertelde een geeuwende Jem me ‘s ochtends dat hij al vanaf 4 uur wakker was omdat er een muis in zijn kamer zat en de 3 katten (Felice was er toen nog) er al uren op jaagden. “Waarom heb je me dan niet even geroepen lieverd?” “Omdat ik dacht dat dit geen noodgeval was!

Die van buiten kwam uit een hechte muizenfamilie. Deze muisjes dachten slim te zijn geweest om een nest te maken in de kattenren, veilig voor roofvogels en andere vijanden. Helaas, er werden met mooi weer plotsklaps 2 moordmachines in de ren losgelaten! De hele familie is successievelijk geëlimineerd.

Meer muizenverhalen, angstig getjilp en andere nog levende eetbare zaken.

2 thoughts on “97 Arme muisjes

  1. Ik had vorige week mijn allereerste echte muis gevangen. Maar die heb ik niet gedood, maar liet ik perongeluk los. Terwijl ik er mee wilde gaan spelen 😕
    2 dagen later had ik er weer 1 gevangen. Die heb ik toen maar gelijk dood gemaakt. Dat ging wat makkelijker om te spelen. Kreeg je trek van joh! Dacht slim te zijn door die muis te gaan eten. Vond het vrouwtje alleen niet zo leuk. Dus trok ze me van mijn muis weg en moest ik gewoon aan het natvoer 🙁
    Op mijn log zie kan je het hele verhaal lezen en de foto's erbij 😉
    Groetjes van Balou

  2. Wat een giller zeg! Denk je als muis toch veilig te zijn, mooi niet. Elke keer als je een verhaal schrijft moet ik zo ontzettend lachen want je schrijft zo leuk. Wanneer ga je dat boek nou eens schrijven waar je rijk van wordt? "Dagboek van een Bengaal". Wordt een bestseller!

Comments are closed.